Intenţie: RAGC vrea să certifice apa de la robinet drept aliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa de la robinele dâmboviţenilor va fi certificată ISO
Apa de la robinele dâmboviţenilor va fi certificată ISO

Conducerea Companiei spune că asigură locuitorilor judeţului apă de foarte bună calitate. În România, furnizorii din Braşov şi Constanţa au obţinut certificat ISO pentru managementul siguranţei alimentului acordat activităţii de distribuţie apă.

Compania de Apă Târgovişte (fostă RAGC) visează să devină al treilea furnizor, după cei din Braşov şi Constanţa, care să obţină Certificat ISO pentru sistemul de management al siguranţei alimentului acordat activităţii de captare, tratare, transport şi distribuţie apă potabilă. Directorul Radu Vasilescu ne-a dezvăluit că va finaliza procedura pentru ca apa pe care unitatea o livrează către consumatori să fie recunoscută ca aliment cel târziu anul viitor. Au fost impulsionaţi în această direcţie de performanţa de a fi prima instituţie prestatoare de servicii din Dâmboviţa care are un sistem de management ISO 9001. „A fost un proces lung, în care au fost angrenaţi toţi lucrătorii de la Compania de Apă. Faptul că am reuşit este meritul lor. Pentru a duce la bun sfârşit acest proiect suntem obligaţi să avem grijă pe mai departe de calitatea serviciilor oferite clienţilor, de salariaţii noştri şi de mediul în care ne desfăşurăm activitatea”, spune Radu Vasilescu.

La Găeşti, apa conţine mangan peste limitele admise


Planurile sună bine, realitatea în schimb nu este la fel de frumoasă. La Găeşti spre exemplu, după cum a recunoscut în faţa presei cu diferite ocazii directorul Vasilescu, apa livrată populaţiei „conţine mangan şi fier peste limitele admise prevăzute de legislaţia în vigoare, referitoare la calitatea apei destinată consumului uman”. Prin tratare, în ultima vreme, s-a reuşit reducerea concentraţiei de fier în limitele normale. Nu acelaşi lucru se întâmplă în ceea ce priveşte manganul, motiv pentru care, de multe ori, culoarea apei care curge la robinetul găeştenilor este galben-maronie. În atare condiţii, oamenii formează cozi de zeci de persoane la fântâna din satul Arsuri, cartier arondat oraşului Găeşti, pentru a-şi face provizii de apă potabilă. Şi visăm să certificăm ISO apa ca aliment!


VEZI MAI JOS CE FEL DE APĂ BEAU GĂEŞTENII

Consilierul judeţean Nae Victor luptă de mai bine de 2 ani pentru îmbunătăţirea calităţii apei în Dâmboviţa. Spune că până acum nu s-au adus schimbări notabile. „Intenţiile Companiei de Apă sunt extraordinare. Din păcate, vorbele frumoase nu se regăsesc în practică. La Găeşti, te apuci să faci duş şi te trezeşti cu apa neagră peste tine. Este o glumă ca în viitorul atât de aproapiat apa în Dâmboviţa să fie clasificată aliment. Mai sunt multe de făcut până acolo”, afirmă Nae Victor. Alesul judeţean crede că certificarea ISO de calitate nu va face decât să crească şi mai mult preţul apei. „Avem cea mai scumpă apă din ţară şi calitatea încă mai lasă de dorit”, susţine Nae Victor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite