Inspectorul general Sorin Ion, printre cele mai mici salarii din ţară, într-un top al inspectorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
prof. Sorin Ion
prof. Sorin Ion

Site-ul de analize economice “econtext.ro” prezint înexclusivitate salariile pe care le câştigă inspectorii şcolari generali din fiecare judeţ al ţării. Cu alte cuvinte, cu cât sunt plătiţi cei mai importanţi profesori din urbele României. La Dâmboviţa, Sorin Ion câştigă un salariu cu mult mai mic faţă de omologul său din Teleorman, aflat pe prima poziţie.

La nivel national, salariul mediu al unui inspector scolar general este de 3.130 lei pe luna. Cel mai bine platit este Constantin Amarie, inspectorul scolar general din Teleorman. El incaseaza lunar drepturi salariale in valoare de 6.756 lei.

Ceea ce e si mai surprinzator este salariul contabilei sefe din cadrul Inspectoratului Scolar Teleorman. Aceasta este platita cu 7.128 lei pe luna. Astfel, o contabila dintr-un inspectorat scolar castiga mai multi bani decat toti inspectorii scolari generali din Romania.

Pe locul doi in topul salariilor obtinute de profesorii sefi se afla Anca Hodorogea, care conduce inspectoratul scolar din Cluj. Ea este platita cu 5.697 lei. Pe al treilea loc se plaseaza Iasiul, cu un salariu de aproape 5.000 de lei.

Omologul lor din Dâmboviţa, profesorul de matematică Sorin Ion câştigă în fiecare lună, doar 1975 de lei, ceea ce îl clasează pe locul 38 din 42.

Vezi aici articolul integral

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite