Înotul, sport şi terapie la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii i-au lecţii de înot aproape de casă
Copiii i-au lecţii de înot aproape de casă

La bazinul acoperit din cadrul Clubului Sportiv Şcolar, copiii şi adulţii pot lua lecţii de înot în orice moment al anului.Cei patru profesori-instructor afirmă că există premisele ca la Târgovişte să se dezvolte o adevărată şcoală de înot de performanţă.

Înotul este sportul care dezvoltă cel mai mult corpul uman. Aceasta este lecţia pe care au învăţat-o peste 100 de părinţi din Târgovişte, care şi-au înscris copiii la cursuri de specialitate, la bazinul acoperit de înot deschis de Primăria Târgovişte în Microraionul III, în cadrul Clubului Sportiv Şcolar.

„Practicăm şi înotul ca terapie. Eu deja lucrez cu două fetiţe şi un băiat care au scolioză. Înotul este bun pentru deviaţii ale coloanei, dar să nu fie mai mari de 30 de grade. Una dintre fetiţe a făcut deja progrese mari. Aceste probleme, dacă nu sunt moştenite, sunt cauzate de poziţia deficitară în faţa calculatorului, televizorului, în bancă la şcoală...”, spune profesorul de înot Adrian Apostol.

În luna decembrie, bazinul va găzdui „Cupa Moş Crăciun” - prima competiţie de înot sportiv desfăşurată vreodată la Târgovişte. De altfel, ne mărturiseşte profesorul de înot George Tzitzecles, s-a format deja o grupă de copii care ar putea face performanţă la concursuri. Cei mai mulţi însă abia au luat contact cu acest sport.

Trei ani, limita inferioară de vârstă

„Antrenamentele se ţin dimineaţa, de la ora 9:30, şi după-amiaza, de la 16:00. În această perioadă, bazinul este închis celor din afară. Copiii sunt organizaţi pe vârste şi pe niveluri. Sunt unii care au mai practicat înotul pe la Ploieşti sau Piteşti. Formăm grupele de la trei ani şi nu am impus o limită superioară. Dacă cineva vrea să înveţe să înoate la 100 de ani, noi îl ajutăm”, afirmă Adrian Apostol.

No title

Având 25 de metri lungime, şase culoare de concurs şi o plajă aferentă de 316 metri pătraţi, bazinul din cadrul Clubului Sportiv Şcolar se încadrează în dimensiunile semiolimpice şi poate fi utilizat pe tot parcursul anului, întrucât beneficiază de încălzire centrală pe perioada sezonului rece, atât pentru apă, cât şi pentru aer. Clădirea este una multifuncţională, fiind dotată cu aer condiţionat, bar şi sală de mese, vestiare, saună, duşuri, grupuri sanitare moderne.

“Visez să ajung în lotul naţional de înotători. Am învăţat toate stilurile în mai puţin de două luni. Mă pasionează acest sport şi vreau să fac performanţă. Acum, că avem bazin de înot la Târgovişte, îmi va fi uşor, fiindcă fac trei antrenamente pe săptămână. Înainte, erau obligaţi părinţii să mă ducă la Piteşti şi nu aveam cum să mergem aşa de des”, spune Cristi, un puşti fâşneţ care nu ar mai ieşi din apă.

Cursurile costă 150 de lei pe lună

Pentru a începe antrenamentele de înot, doritorii trebuie să completeze o cerere-tip şi să aducă o adeverinţă de la medicul de familie prin care să se ateste că nu au afecţiuni cardiace. Taxa de 150 de lei se poate plăti în mai multe rate şi acoperă lecţiile de înot pentru copil şi părinte. Cursanţii mai au nevoie de echipament adecvat, pe care-l pot procura de la magazinele specializate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite