Iniţiativă: Daruri, de la copii pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daruri,de la copii pentru copii
Daruri,de la copii pentru copii

60 de elevi de la Şcoala Mihai Viteazul şi Şcoala Specială Târgovişte au primit cadouri de Crăciun.Proiectul a fost demarat de Fundaţia ADRA şi îmbrăţişat cu entuziasm de şcolarii de la “Mihai Viteazul”, care şi-au rupt din banii de buzunar pentru a îndulci sărbătorile colegilor nevoiaşi.

100 de elevi ai Şcolii „Mihai Viteazul” din Târgovişte s-au implicat în proiectul umanitar „Copii ajută copii”, iniţiat de Fundaţia ADRA, şi au reuşit să îndulcească sărbătorile pentru 50 de colegi de-ai lor, care se confruntă cu grave probleme materiale, dar şi pentru 10 elevi ai Şcolii Speciale din Târgovişte.

„Copiii au fost încurajaţi să facă economii din bănuţii pe care-i dădeau de obicei pe dulciuri şi jucării. Am vrut să-i învăţăm că dăruind vor dobândi fericire”, spune Tiberius Georgescu – reprezentant ADRA. Proiectul, s-a dovedit acum, la final de semestru, a avut efectul scontat, concretizându-se într-o adevărată lecţie de viaţă.

Acţiunea a umplut de bucurie sufletele copiilor care au primit cadouri, dar şi pe ale celor care au dăruit. „Mi-am dat seama că te simţi foarte bine atunci când reuşeşti să-l faci fericit pe cel de lângă tine. A fost un sentiment pe care nu l-am mai trăit până acum, care m-a determinat să mă implic de aici înainte în cât mai multe activităţi de caritate”, mărturiseşte Corina, elevă în clasa a VIII-a.

Decoraţiunile de Crăciun au ajuns în toată Europa

Pentru elevii de la „Mihai Viteazul”, zilele acestea înseamnă şi finalitatea unui alt proiect drag lor – „European Christmas Tree Decoration Exchange”. Pe parcursul întregului semestru întâi, şcolarii de la clasele I-IV au meşterit, în timpul orelor de abilităţi practice, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun pe care le-au trimis către 36 de unităţi de învăţământ din întreaga Europă.

image

Elevii de la clasele V-VIII au lucrat în acest timp la o carte electronică în care au cuprins tradiţiile şi obiceiurile românilor, prilejuite de sărbătorile de iarnă. De asemenea, au înregistrat un CD cu colinde româneşti, de care să se bucure copiii din Franţa, Spania, Italia, Anglia, Grecia, Austria, Germania etc.

„Am făcut schimb de decoraţiuni pentru bradul de Crăciun cu 36 de şcoli. Mai mult decât atât, am făcut schimb de informaţii, gânduri, idei, tradiţii, obiceiuri pentru sărbătorile de iarnă. Noi, cu decoraţiunile primite de la copiii din şcolile partenere, am reuşit să împodobim un brad european, în care se observă varietatea ideilor”, spune prof. Daniela Gâtlan – directorul Şcolii „Mihai Viteazul” Târgovişte.

Proiectul a pornit de la ideea de a celebra Crăciunul la fel în toată Europa şi se doreşte a fi reeditat anul viitor. „Ne-am dorit să aflăm informaţii despre tradiţiile, obiceiurile din celelalte ţări, să aflăm cum petrec Crăciunul, ce pregătesc de mâncare… A fost în acelaşi timp o modalitate de a afla cum abordează alţii proiectele europene şi de a ne dezvolta”, crede coordonatoarea proiectului, profesor-logoped Marilena Andreescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite