Îngrijorător. Aproape jumătate dintre liceenii din Dâmboviţa, au picat la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statistică înfiorătoare a Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. Din cei 4647 de elevi prezenţi la probele examenului de Bacalaureat, au fost respinşi 2262 şi eliminaţi, nouă, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 51,13%.

 „Aceste cifre sunt realiste. Procentul de promovabilitate este cu mai bine de 10 procente mai mic decât cel înregistrat anul trecut. Acest lucru se poate explica prin dispariţia probelor orale şi de sport şi apariţia altora, precum probele digitale. La sport mai luau ei note mai bune care le ridica media. Sunt 335 de elevi care au luat note peste 5, dar media lor dar nu a atins pragul de 6”, a declarat Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmboviţa.

Doar zece medii de 10

În Dâmboviţa, doar zece elevi au reuşit să convingă profesorii să merită nota 10 pe linie. Cei mai mulţi, şase la număr, sunt de la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu, urmat de Colegiul Naţional Constantin Carabela şi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino cu câte două medii de 10. Doar două unităţi şcolare însă, au reuşit să obţină o promovabilitate de 100%. Este vorba de Constantin Cantacuzino şi Liceul de Arte, ambele din Târgovişte.
Chiar dacă au obţinut medii sub cinci, 1597 de elevi au depus constestaţii, cei mai mulşi la matematică, 616 şi la română, 461. Lucrăriel contestate vor fi reverificate iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 8 iulie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite