Îngrijorare: Bac-ul cu cele mai slabe rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 417 absolvenţi de liceu din Dâmboviţa, din cei 2409 înscrişi, au reuşit să treacă bacalaureatul în sesiunea de toamnă.

Procentul de promovabilitate, înainte de contestaţii, este 18,9%, ceea ce a întărit ideea că examenul de maturitate de anul acesta iese în evidenţă prin rezultate foarte slabe.Trebuie precizat că 204 înscrişi nu s-au mai prezentat la examen, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi fiindcă au fost prinşi copiind.

287 candidaţi au obţinut medii între 5 şi 5.99
Cea mai mare medie a sesiunii de toamnă a bacalaureatului a fost în Dâmboviţa 8,53. Ca şi în vară, au existat foarte mulţi respinşi cu medii cuprinse între 5 şi 5.99, respectiv 287 de candidaţi. Contestaţiile, 507 la număr, vor fi soluţionate până mâine, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 8 septembrie. „După ce vom termina cu soluţionarea contestaţiilor, la nivelul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, se va face o analiză serioasă în vederea identificării cauzelor care au condus la aceste rezultate slabe şi vom stabili un plan de măsuri”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” inspector şcolar Mihaela Anton, purtător de cuvânt la ISJ Dâmboviţa.
Dacă se gândesc să urmeze o facultate, cei 417 absolvenţi de liceu care au trecut Bac-ul în această sesiune au foarte puţine oportunităţi. La Universitatea Valahia din Târgovişte, spre exemplu, nu mai sunt disponibile locuri subvenţionate de la buget, ci doar câteva cu taxă.

VEZI AICI REZULTATELE SESIUNII DE TOAMNĂ

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite