Târgovişte: Protest, astăzi, la Centrul Îngrijire şi Asistenţă Săcuieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Protest, astăzi, la Centrul Îngrijire şi Asistenţă Săcuieni
Târgovişte: Protest, astăzi, la Centrul Îngrijire şi Asistenţă Săcuieni

Angajaţii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Săcuieni, din comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei au protestat, astazi, în faţa instituţiei, fiind nemulţumiţi că la jumătatea acestei luni îşi vor pierde locurile de muncă prin desfiinţarea centrului.

Salariaţii centrului se plâng că rămân pe drumuri şi că nu beneficiază de plăţi compensatorii, pentru că nu se ştie cine se ocupă de situaţia lor Consiliul Judeţean Dâmboviţa sau Primăria Gura Ocniţei.

”Noi suntem supăraţi că a venit un ordin de desfiinţare a acestui centru pentru că nu corespunde normelor europene, clădirea a fost câştigată de fostul proprietar, dar şi pentru că nu mai sunt bani pentru plata chiriei. Noi, la desfiinţare, ar trebui să avem nişte drepturi, dar nu avem, nu ştim ai cui salariaţi suntem. . Nu există acte ale acestui centru, decât o hotărâre, la înfiinţarea acestui centru, când era cămin de bătrâni. Cine l-a preluat, al cui este, nu există niciun fel de act”, a declarat Irina Tronaru, o angajată a centrului de la Săcuieni.

Primăria Gura Ocniţei nu îi poate ajuta

Primarul comunei Gura Ocniţei, Gheorghe Diaconu, a declarat că nu este străin de situaţia centrului şi că acesta a fost câştigat, în instanţă, de vechiul proprietar. Cât priveşte situaţia angajaţilor, primarul spune că există o hotărâre de Consiliul Local din data de 11 decembrie 2007, prin care Consiliul Judeţean Dâmboviţa prelua cu totul acest centru.

“Sunt 50 de angajaţi acolo şi dacă le dai tuturor 12 salarii compensatorii înseamnă că le dau bugetul comunei pe trei ani. N-avem cu cei să-i ajutăm. N-avem nicio obligaţie, totul s-a anulat după hotărârea din decembrie 2007”, a adăugat primarul.

Centrul aparţine CL Gura Ocniţei, susţine CJ Dâmboviţa

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Săcuieni, care are în prezent 40 de beneficiari, persoane cu handicap cu domiciliul în judeţul Dâmboviţa, este o instituţie cu personalitate juridică, aflându-se în subordinea Consiliului Local Gura Ocniţei.
 
“ Întrucât Consiliul Local Gura Ocniţei s-a aflat în imposibilitatea finanţării, în data de 19.01.2006, s-a încheiat un contract de asociere între acesta şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractul prevede faptul că CJD asigură finanţarea în ceea ce priveşte cheltuielile de personal, materiale şi de capital şi verifică modul de realizare a acestora”, mai precizează sursa citată.

În luna aprilie a acestui an, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap a emis o adresă către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa în care se arată centrul nu îndeplineşte cerinţele privind implementarea standardelor de calitate, iar instituţia trebuie să ia măsuri în acest sens.

“ Cât priveşte situaţia personalului, ţinând cont că Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Săcuieni are personalitate juridică, rezolvarea acestei probleme intră în atribuţiile conducerii instituţiei care se poate consulta, în această privinţă, cu Consiliul Local Gura Ocniţei”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Cele 40 de persoane cu handicap din cadrul centrului de la Săcuieni vor fi transferaţi la Centrul de Îngrijire Adulţi Pucioasa.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite