Târgovişte: Îngrijeşte animalele chiar dacă nu are bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 420 de lei, Elena îşi plăteşte întreţinerea, medicamentele dar are şi grija pisicilor. O femeie din Târgovişte renunţă la nevoile ei pentru a oferi mâncare pisicilor din faţa blocului. Pentru ele este nevoită să aibă lungi discuţii şi cu vecinii de scară.

Elena Stângaciu are 48 de ani, este pensionată pe caz de boală şi din pensia de 420 de lei, are grijă şi de cele zece pisici din faţa blocului în care locuieşte.
În fiecare zi, Elena le cumpără mâncare şi le pune un castron cu apă. „Din pensia mea plătesc întreţinerea, medicamentele dar le cumpăr şi pisicilor din faţa blocului câte ceva de mâncare, parizer sau bobiţe”, spune femeia din micro 6. Pensionara spune că le ajută pentru că sunt suflete curate şi neajutorate. „Ele nu au răutatea oamenilor, nu fac rău nimănui. În fiecare lună dau aproximativ 100 de lei pentru mâncarea lor. Prefer să nu beau un suc sau să nu-mi fac anumite plăceri şi să le ofer hrana necesară, renunţ la mine pentru ele”, spune târgovişteanca.

Pensionara simte că este ajutată de animale atunci când se simte rău. „Am crescut cinci băieţi, toţi sunt bine la casele lor. Acum nu aş putea avea grijă de un copil pentru că sunt bolnavă, am foarte des atacuri de panică şi probleme cu inima. Pentru un copil trebuie să ai mare responsabilitate. Chiar dacă mulţi nu cred, o pisică mă ajută în momentul atacurilor de panică, mă linişteşte”, mărturiseşte pensionara.

Certuri cu vecinii

Nu de puţine ori târgovişteanca a avut certuri cu vecinii, asta mai ales pe timp de vară, când se plăngeau că pisicile din faţa blocului au purici. „Nu suport mâţele astea. Eu nu locuiesc în blocul acesta dar de fiecare dată când vin în vizită le simt în picioarele mele”, spune un tânăr venit în vizită la prietena lui.

Alteori, Elena este acuzată de oameni că nu ia în grijă un copil în loc să îngrijească câinii şi pisicile din faţa blocului. „Oamenii care dau mâncare animalelor din faţa blocului au probleme, mai bine ar lua un copil în grijă. Nu le vreau în preajma mea sau a familiei mele pentru că sunt periculoase şi nu sunt nici foarte curate”, spune Sergiu, un bărbat din blocul vecin.

Străzile oraşului sunt pline de animale abandonate şi flămânde. Oamenii care încearcă să le ajute sunt acuzaţi în fiecare zi. ”Ei ar trebui să se bucure că nu mai există şoareci în bloc. Vara le fac deparazitări iar dacă sunt bolnave, le tratez. Aş vrea ca omul să le accepte măcar, mi-ar plăcea ca şi la noi animalul să fie protejat ca în străinătate. Sunt oameni care fac rău din plăcere, oameni sadici”, povesteşte Elena.

Dacă nu are bani ia pe datorie

Au fost şi cazuri când Elena nu a mai avut bani pentru a cumpăra mâncare pisicilor din faţa blocului.”Când nu am avut bani, am luat pe datorie, fie de la magazin, fie de la farmacie. Nu pot sta liniştită dacă ele nu au mâncat”, spune pensionara.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite