Ingrid Stoica pictează abstract la zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ingrid Stoica
Ingrid Stoica

Târgovişteanca, elevă a Şcolii „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti”, a reuşit să vândă un tablou cu 150 lei.

Pictura i-a umplut de culoare copilăria şi i-a oferit şansa de a-şi exprima gândurile şi simţirile. Ingrid Stoica desenează flori şi vaze încă de la doi ani, pasiune care s-a extins până la pictură în ulei. Anul trecut s-a înscris Şcoala de Arte „Octav Enigărescu”, iar talentul său a fost observat şi şlefuit de profesorul Mihai Şerbănescu. De asemenea, a câştigat locul 1 pe ţară la pictură, împreună cu ceilalţi colegi ai săi de la Şcoala de Arte. „Îmi place pictura, mă relaxează atunci când lucrez la un tablou, este distractiv. Când aveam doi ani, fratele meu desena flori pătrate şi am început să deseze flori cu petale rotunde. Nimic nu mă putea opri să nu desenez”, povesteşte Ingrid Stoica.
Prima oară când s-a dus la cursurile Şcolii de Arte a avut emoţii, însă faptul că profesorul i-a lădat lucrarea a încurajat-o. „În primul an se desena numai din creion, însă Ingrid nu a vrut, a zis că nu-i place, nu a avut răbdare. A început să plângă pentru că vroia să picteze în ulei. Ne-am adaptat până la urmă cererii ei şi a dat rezultate, deşi era primul an. Se descurcă de minune”, spune Claudia Stoica, mama acesteia.
A reuşit să vândă şi câteva tablouri, apreciate de cei care le-au văzut. Pe un tablou a luat cel mai mult 150 de lei, pe care l-a făcut în trei ore. „Cei care îi văd tablourile şi sunt cunoscători ai acestei arte sunt încântaţi de felul cum combină culorile. A făcut odată un tablou abstract cu semnul «ying şi yang», pictat foarte interesant”, adaugă mama fetei.

Pictează abstract

Pe lângă flori şi vaze, Ingrid mai pictează şi căsuţe, drumuri, copaci, tot ce se poate găsi în natură, acestea fiind elemente care o atrag. Deşi are doar 10 ani, tânăra elevă a Şcolii „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti” pictează şi abstract, mai mulţi pictori cunoscuţi lăudându-i lucrările. „Îmi place să pictez abstract, am multe lucrări de acest fel. Este distractiv să faci forme din minte”, spune Ingrid. Vrea ca pe viitor să facă şi portrete, însă mai are de lucrat. A pictat-o pe mama sa şi i-a ieşit bine, însă vrea să facă un tablou cu toată familia.

Ce-i place
„Îmi place şi gimnastica, să modelez din plastilină, să învăţ limba engleză şi să fac gimnastică. Îmi place să inventez reţete şi să merg prin natură. Eu cu fratele meu face tot felul de reţete, amestecăm ingrediente şi apoi vedem ce iese. Îmi place şi să fac curat, să dau cu aspiratorul”

Ce nu-i place
„Nu-mi place să citesc, eu vreau ca în timpul acela să pictez, şi nu-mi place matematica, pentru că este grea pentru mine şi nu o înţeleg.”

Profil.
Născută. 30 mai 2000, Târgovişte.
Studii. Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti” Târgovişte, clasa a IV-a.
Familie. Are doi fraţi, Nicolas şi George.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite