PORTRET: Ingrid Elena Larisa Tîlvescu are media 10 la toate disciplinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta a reprezentat cu succes Şcoala Coresi din Târgovişte la competiţii naţionale de matematică, română, engleză, fizică şi educaţie rutieră. Se pregăteşte să devină aviator.

Ingrid s-a născut la Craiova, însă serviciul tatălui său i-a purtat paşii la Târgovişte, oraş pentru care a câştigat importante premii naţionale în diferite domenii: educaţie rutieră, matematică, limba română, engleză, fizică, şah, karate.

„Educaţia rutieră m-a fascinat din clasa a II-a. Foarte repede, sub coordonarea doamnei profesor Susana Marinescu, am ajuns la performanţe deosebite, atât la individual, cât şi cu echipajul. Ne-am adjudecat în fiecare an «Trofeul Coresi», competiţie interjudeţeană organizată de şcoala noastră. Cu rezultate la fel de bune ne-am întors şi de la Concursul Naţional de Educaţie Rutieră”, mărturiseşte Ingrid.

Şi cadrele didactice de la Şcoala Coresi Târgovişte, unde învaţă  adolescenta, au numai cuvinte de laudă la adresa ei.

„Ingrid este o fetiţă care se remarcă la toate obiectele. Se remarcă prin conştinciozitate, profunzime, rezultate deosebite, performanţă. A avut media zece în toţi anii de studiu de până acum. La română, are înclinaţie spre creaţii literare sensibile. Dar, a scris proiecte deosebite, care i-au fost premiate, şi la limba engleză. De asemenea, a câştigat şi concursuri de matematică şi fizică. Ingrid ne-a reprezentat şcoala cu brio peste tot”, declară Viorica Iacob, profesoara de limba română.

A crescut în spirit milităresc


Până în clasa a V-a, Ingrid a luat şi lecţii de pian. A renunţat fiindcă şi-a stabilit altfel priorităţile. A considerat că a venit momentul să înceapă pregătirea pentru profesia pe care vrea să o urmeze: poliţist sau aviator.

„Pianul a rămas însă una din marile mele pasiuni, alături de desen. Continui să cânt în vacanţe sau atunci când vreau să mă retrag în lumea mea”, spune Ingrid.

Cât priveşte cariera sa viitoare, ne mărturiseşte că nu se gândeşte la altceva, deşi iubeşte limba română şi nu s-ar rupe de cărţi niciodată. A crescut în spirit milităresc, tatăl său fiind „vinovatul”, şi asta îşi doreşte să facă toată viaţa. „Aviaţia mă atrage pentru că şi tatăl meu lucrează în acest domeniu şi am văzut ce presupune. La poliţie m-am gândit fiindcă sunt de foarte mulţi ani în patrula de rutierişti a şcolii. Nu vreau însă neapărat la Circulaţie. Mă văd mai degrabă lucrând la Criminalistică”, afirmă Ingrid Elena Larisa Tîlvescu.

Indiferent ce va face până la urmă în viaţă, ne spune însă că nu va renunţa la niciuna dintre pasiunile ei. „Poate doar plimbările în natura şi momentele în care eu însămi creez mă pot depărta, spre exemplu, dar numai temporar de cartea pe care o citesc”, concluzionează Ingrid Tîlvescu.

Întrebări şi răspunsuri:

Eşti implicată în numeroase activităţi, şi la şcoală, şi în timpul liber. Nu te simţi obosită? De unde atâta putere de muncă?
Într-adevăr depun mult efort pentru a obţine aceste rezultate, însă rezultatele mă motivează să nu renunţ la nicio competiţie. Exemplul mi-a fost insuflat de părinţi. Da, uneori mă simt obosită, dar mă relaxez desenând, cântand la pian şi ascultând muzică de Richard Clayderman, Alan Jakson şi The Beatles.

Eşti o fire romantică, sensibilă. Ce te-a determinat să începi un sport mai dur, precum karate?
La început, am dorit doar să cunosc câteva tehnici de apărare. Pe parcurs acest sport a devenit pentru mine o pasiune. Acum nu mai practic karate, deoarece programul este foarte încărcat iar costurile antrenamentelor, concursurilor şi taberelor de pregătire sunt foarte mari. Mă mândresc însă cu medaliile de aur, argint şi bronz pe care le-am obţinut la concursuri naţionale de kumite şi kata. Îi mulţumesc pe această cale profesorului care mi-a îndrumat paşii, sensei Dumitru Alexandru, pentru tot ce m-a învăţat.

Ce îi place:
„Iubesc muzica clasică. Am cochetat câţiva ani cu pianul. Îmi plac natura, literatura, teatrul şi sportul. Iubesc să desenez”, spune olimpica.

Ce nu îi place:
„Nu îmi place că nu am suficient timp pentru mine şi pentru pasiunile mele. Urăsc ipocrizia, minciuna şi superficialitatea”, afirmă Ingrid Tîlvescu.

Profil:

Născută: 29 februarie 1996, Craiova.
Studii: Clasa a VIII-a B, Şcoala Coresi Târgovişte.
Familie: Un frate mai mic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite