Târgovişte: EXCLUSIV: Inginera de la Mechel a murit aseară din cauza unor complicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: EXCLUSIV: Inginera de la Mechel a murit aseară din cauza unor complicaţii
Târgovişte: EXCLUSIV: Inginera de la Mechel a murit aseară din cauza unor complicaţii

Adriana Rizea, inginera arsă la începutul lunii august în accidentul de la SC Mechel SA Târgovişte, a decedat în urma unor complicaţii apărute după un transplant de piele. Femeia a lăsat în urmă un soţ îndurerat şi un copil, elev în clasa a XII-a.

Inginera Adriana Rizea a decedat aseară, în jurul orei 21.30, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, din cauza unor complicaţii apărute după un transplant. Alături de ea se aflau soţul şi fiul său. „Pacienta a facut o complicaţie după operaţie, complicaţie ce nu a putut fi remediată”, a declarat Aurelia Isac, medicul de la Spitalul de Arşi Bucureşti care s-a ocupat de cazul femeii.

Mai citeşte şi:
Şoc! 8.000 de lei, preţul unei vieţi la Mechel

Ion Bucur, părăseşte astăzi spitalul între patru scânduri

Incidentul de la Mechel nu mai este considerat accident colectiv

Explozie la Mechel Târgovişte



Cele două sindicate din cadrul societăţii Mechel spun că vor încerca să ajute familia îndurerată a inginerei, lăsând la o parte conflictele dintre cele două părţi.

Gabriel Banu, preşedintele sindicatului „Metalurgistul”, a declarat că societatea a început deja demersurile pentru ajutorarea familiei Rizea. „Deja societatea a început, în urma şedinţei de azi, demersurile pentru ajutoare pentru familia salariatei. Vom asigura maşină pentru transport, în primă fază, şi vom fi alături de familie, atât societatea, cât şi noi, sindicatul, pentru orice nevoie ar avea”, a declarat preşedintele de sindicat.

Mihai Toma, liderul „Sindicatului Liber Independent”, a declarat că, din cauza lipsei unui contract colectiv de muncă, nu se pot acorda salarii compensatorii familiei victimei. „Noi suntem într-o situaţie delicată. Nu există contract colectiv de muncă. Acolo se prevedeau 10 salarii pentru cazuri de acest gen. Neavând contract, probabil vom apela la fondul social din care se pot acorda ajutoare”, a declarat Mihai Toma

Inspectoratul Teritorial de Muncă continuă cercetările

Patru angajaţi de la Mechel au fost răniţi, în data de 8 august, de suflul de var încins ieşit dintr-un cuptor care a fost deschis înainte de timp. Doi dintre angajaţi au suferit răni minore şi au fost externaţi la câteva ore de la producerea accidentului. Ion Bucur şi Adriana Rizea au suferit răni mai grave şi au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală. Ion Bucur a decedat la jumătatea lunii august.

Inspectoratul Teritorial de Muncă nu a finalizat ancheta, aşteptând ca Adriana Rizea să dea o declaraţie, vitală pentru anchetă. Femeia nu a apucat să vorbească cu inspectorii de muncă. „Ancheta va continua. Mai avem nevoie de expertizele medico-legale ale celor două persoane care au fost internate la Spitalul de Arşi din Bucureşti. După ce terminăm dosarul, îl vom trimite la Inspecţia Muncii Bucureşti, apoi Parchetul îşi va face datoria”, a declarat Mihai Mohnaci, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa.

A lăsat în urmă o familie distrusă

Conform liderilor celor două sindicate de la Mechel SA, Adriana Rizea era una dintre salariatele cu vechime ale societăţii. „Lucra în societate dinainte de Revoluţie, avea o vechime de aproximativ 20 de ani aici”, spune Gabriel Banu, liderul sindicatului „Metalurgistul”. 

Tot Banu a declarat că familia Rizea este acum distrusă. „Ea a lăsat în urmă un copil, elev în clasa a XII-a şi un soţ îndurerat. Era un angajat conştiincios şi nu a avut niciodată niciun fel de reclamaţii. Dumnezeu îi ia numai pe cei buni!”, a declarat Banu. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite