Infrastructura de transport din staţiunea Pucioasa, reabilitată cu fonduri Regio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Pucioasa din judeţul Dâmboviţa a primit asistenţă financiară nerambursabilă pentru proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Pucioasa – reabilitare şi modernizare drumuri de interes local în staţiunea turistică Pucioasa”.

Primul contract de finanţare Regio al cărui beneficiar este oraşul Pucioasa are o valoare totală de 37.403.999,12 de lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 29.408.694,25 de lei, cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 600.177,43 de lei, iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 7.109.738,56 de lei.

Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni, interval de timp în care va fi reabilitată şi modernizată reţeaua drumurilor locale din interiorul staţiunii balneoclimaterice.  

 Implementarea proiectului va contribui la valorificarea potenţialului turistic prin reabilitarea şi modernizarea drumurilor de interes local, deschizându-se noi oportunităţi de turism în zonele montane din Valea Ialomiţei şi a Bucegilor.

De asemenea, finanţarea nerambursabilă Regio va crea premisele dezvoltării turismului balnear specific oraşului Pucioasa (staţiune cunoscută în curele cu ape minerale sulfatate, sodice şi  hipotone).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite