Inedit! Wirelles gratuit în oraşul Răcari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii stau cu laptop-ul la poartă sau în grădină şi navighează fără probleme pe internet. Răcari este singura localitate din Dâmboviţa care le oferă cetăţenilor acces gratuit la internet prin reţeaua wirellles, care are o acoperire de 8 km.

Oraşul Răcari poate fi înscris în Cartea Recordurilor româneşti. Este singura localitate unde te poţi conecta gratuit la internet prin reţeaua wirellles care are o acoperire de 8 km. Ideea a aparţinut primarului Marius Caraveţeanu, care s-a hotărât să le facă o surpriză plăcută tinerilor din oraş, dar şi celor care vor să comunice rapid cu rudele din ţară sau cu fraţii şi copiii plecaţi la muncă în străinătate. Investiţia, în sumă de 40 milioane lei vechi, este sută la sută a Primăriei Răcari şi a presupus cumpărarea unei antene prin care se transmite semnalul. Edilul a reuşit să semneze şi un contract de sponsorizare cu o firmă de specialitate, astfel că administraţia locală nu plăteşte lunar niciun ban pentru acest serviciu pe care-l furnizează cetăţenilor. „Trebuie să recunosc că ideea am luat-o de la Ministerul Comunicaţiilor. Nu am ezitat să punem în aplicare acest proiect. Astăzi avem wirelles pe o rază de 8 km. Avem o înţelegere cu un furnizor de internet care ne asigură semnalul gratuit. Majoritatea tinerilor beneficiază de acest serviciu. Este un progres pe care l-am făcut. Eu am mai văzut aşa ceva în oraşele mari ale ţării, dar semnalul nu poate fi recepţionat la o distanţă atât de mare”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari.

„Nu ştiu cum vine treaba asta cu internetul, dar văd că e bine”

De această iniţiativă se bucură chiar şi bătrânii, care, ajutaţi de nepoţi, pot dialoga pe internet cu copiii plecaţi în Vest. „Eu sunt în vârstă, maică. Nu ştiu cum vine treaba asta cu internetul, dar văd că e bine. Vorbeşti iute cu cei plecaţi departe. Mai repede decât la telefon. Ba, îi şi vezi”, ne-a spus tanti Maria. Ideea primarului Caraveţeanu a supărat firmele de distribuţie a internetului, care au ameninţat că vor pleca din oraş, fiindcă nu mai au câştig.

Zeci de localnici îşi vor lua laptop

Există un singur inconvenient, însă este în curs de rezolvare. Doritorii de internet gratis trebuie să deţină un laptop. Având în vedere că preţurile au scăzut considerabil, oamenii se gândesc serios să-şi achiziţioneze PC-uri portabile. Cu banii pe care i-ar fi plătit lunar abonament la internet, îşi permit să achite ratele pentru laptop. Deja, câteva zeci de localnici au contractat credite şi au achiziţionat tehnică de calcul. Practic, toţi cei 9.000 de locuitori din Răcari şi satele arondate oraşului pot utiliza reţeaua wirelles. Mai mult, folosind o antenă adaptoare, şi cetăţenii din comunele vecine se pot bucura de internet gratuit.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite