Indreptar economic pentru campania electorala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indreptar economic pentru campania electorala
Indreptar economic pentru campania electorala

Daca treceti prin orasele tarii si va uitati pe stalpi sau pe panourile destinate publicitatii electorale o sa remarcati cat de precare  sunt mesajele cu care candidatii isi intampina si vor sa isi cucereasca alegatorii. In  Dambovita, un candidat promite "Bine pentru toti!". La Satu Mare, un candidat promite ca daca va fi reales, va face a treia minune din viata sa.

Omul a fost sef de coloana, nu va inchipuiti ca avem de-a face cu un heruvim. Un altul promite "Justitie egala!" iar altcineva, mai modest probabil, si-a pus pe afis un banal "La bine si la greu!".


Toate afisele pe care le-am vazut au poza uriasa, care nu lasa loc de mesaje prea consistente- maxim doua randuri in genul celor de mai sus. De parca in cabina, buletinul de vot ar include in dreptul numelui si fotografia candidatului, ca sa fie mai usor recognoscibil (mi-a placut cuvantul). Care sunt insa asteptarile populatiei, nu e usor de dedus. Cateva cifre, grafice si tabele ne pot ajuta sa imaginam sloganuri personalizate pe regiuni, tipuri de gospodarii ori alte criterii relevante.

Sa luam mai intai bugetele de cheltuieli ale populatiei, in 2011, pe trimestre. Nu le-am luat judet cu judet intrucat spatiul nu ne-ar fi permis.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite