“Incipient” - Trupa rock care s-a lansat în beci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa "Incipient"
Trupa "Incipient"

Primele sunete rock ale trupei “Incipient” au fost auzite în 2004 şi au fost scoase de corzile de reşou de pe prima chitară bass a lui Adi, şeful trupei.

Băieţii de la trupa Incipient, Vlad, Adi, Andrei şi Mihai se cunosc de ceva vreme. Erau prieteni încă din liceu când făceau schimb de muzică şi chiar ieşeau împreună ca să urmărească meciurile de fotbal şi să bea bere. În toamna anului 2004, s-au întâlnit la un concert, unde cânta Viţa de Vie. Nu au ascultat mai mult de 5 piese ale formaţiei, s-au uitat unii la alţii şi şi-au spus că trebuie să fie ca ei. Din momentul acela au început să strângă bani pentru achiziţionarea instrumentelor. La scurt timp, Vlad şi-a cumparat o chitară Reghin iar Adi avea o clapă cu care interpreta partituri de bass şi armonii de vioară. Până să descopere chitara bass, tobele erau închiriate de la baieţii de la Trooper, iar microfon pentru voce nu aveau. Primul album a apărut abia dupa 3 ani şi s-a intitulat “Ecou”.

Primul concert, primele emoţii

Primul concert sub numele de “Incipient” a fost susţinut la balul bobocilor Ienăchiţă Văcărescu, în 2004. Prietenii au venit în număr mare ca să-i susţină, dar cu toate astea, curgeau apele pe ei de emoţii. “Ne amintim atât de momentele penibile cât şi de cele de glorie, cu publicul în picioare cerând bis. Unul dintre cele penibile s-a întâmplat la baza de agrement, la un fest de motociclişti, pe vremea când Andrei nu prea învăţa versurile. Ca soluţie, împrumuta un laptop pe care îl folosea pe post de prompter. În acea seară, se pare că nici prompterul nu mai era benefic şi melodiile curgeau fără voce. Un alt moment neplăcut pentru noi, dar amuzant în acelaşi timp, este acela când primul nostru toboşar nu a reuşit să ajungă la un  concert. Ca unică soluţie a trebuit să îl rugăm pe Popa, chitarist în formaţia Trooper, să ne ţină un ritm cu care să putem cânta cele 3 melodii programate”, ne povesteşte Vlad. 
 
Probleme cu vecinii

Până să îşi găsească un loc doar al lor, băieţii de la “Incipient”  au repetat prin fel de fel de locuri de care acum, îşi aduc aminte cu plăcere.  “Până am reuşit să obţinem o sală permanentă la Casa Sindicatelor, am trecut prin diverse etape, fiecare cu locaţia sa, una mai interesantă ca cealaltă. Am cântat în apartamentul lui Andrei, asta cu tobe cu tot. Bineinţeles, vecinii nu au întârziat să apară la uşă. Am cântat în barul bunicii primului basist al nostru, Edi. A urmat apoi beciul casei în care stă Vlad. Cu toate bidoanele, sticlele, hainele, ziarele vechi şi nu numai, acel loc s-a dovedit a fi unul în care s-au legat câteva idei foarte bune. Nu putem uita nici de atelierul de mobilă al tatălui lui Vlad”.
 
Întrebări şi răspunsuri:

De unde numele de “Incipient”?

“Inspiraţia numelui a venit de la ceea ce nu mi-a plăcut în tot timpul liceului şi anume Limba şi Literatura Română. Citeam prin cartea de română nişte comentarii şi la un moment dat, îmi sare în ochi cuvântul “incipient”. Fără să îmi dau seama ce legătură va avea cu ceea ce cântăm, simţim sau gândim, am decis împreună cu restul trupei să ne botezăm formaţia "Incipient"”, spune Andrei.
 
Ce proiecte  aveţi?
 
“Concertele abia se anunţă, suntem în priză. Se pare că am început anul 2010 total opus faţă de ceea ce ne spunea horoscopul. Deja am concertat alături de Trooper şi alte formaţii în Târgovişte, Bucureşti, Constanţa, Sibiu. Tot ceea ce urmează este postat pe pagina noastră MySpace. Vom avea parte de multe concerte şi festivaluri anul acesta. Cât despre un album, poate prin toamnă, în cazul în care vom strânge materialul necesar.

Ce le place?

Muzica, berea, sportul şi fetele frumoase. Ne-ar plăcea să avem cât mai mulţi fani să scoatem cât mai multe albume muzicale şi să participăm la cât mai multe concerte.


Ce nu le place?

Nu ne plac manele, prostia, politica şi mai ales oamenii leneşi. Noi prin muncă am ajuns să împărţim scena cu trupe cunoscute precum: Trooper, Proconsul, Chrom Dioxid, Folk T, Voodoo, X-Plod, Idol, Spitfire, Jukebox şi alţii. Am fost impresionaţi de mulţi dintre ei, de la fiecare am avut câte ceva de învăţat.

Profil:

Nume: “Incipient”
Data înfiinţării: 2004
Componenţa trupei: Vlad Irimia (chitară solo), Adi Chifu (chitară bas), Andrei Sandu (voce, chitară ritmică), Mihai Gabriel "D-test" Năstase (tobe )

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite