Târgovişte: Începe sesiunea de Bac pentru întârziaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Începe sesiunea de Bac pentru întârziaţi
Târgovişte: Începe sesiunea de Bac pentru întârziaţi

Peste 1200 de candidaţi din judeţul Dâmboviţa s-au înscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, care începe cu proba orală la limba şi literatura română. Aproximativ 40% dintre candidaţi sunt din promoţiile anterioare

Cei care nu au promovat sau au lipsit la sesiunea din vară a bacalaureatului mai au o şansă. Mâine începe o nouă sesiune şi nu duce lipsă de candidaţi. În judeţul Dâmboviţa s-au înscris 1200 de absolvenţi, care au fost repartizţi în patru centre din municipiul Târgovişte.

Este vorba despre Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, Grupul Şcolar “Nicolae Ciorănescu”, Liceul “Ion Heliade Rădulescu” şi Grupul Şcolar numărul 5. Este un singur centru de evaluare, la Liceul “Petru Cercel”.

40% dintre candidaţi sunt din promoţiile anterioare

Preşedintele Comisiei de Bacalaureat, Gheorghe Dincă, a declarat că 206 candidaţi vor susţine mâine proba orală la Limba şi literatura română. Potrivit acestuia, din experienţa anilor trecuţi, în jur de 40% dintre candidaţii înscrişi provin din promoţiile anterioare.

Daniela B. a absolvit liceul în anul 2004 şi a susţinut examenul de baclaureat la şase discipline. Nu a obţinut nota de trecere la matematică şi astfel nu a trecut de acest examen. Nici anul următor nu a promovat bacalaureatul şi, dezamăgită, nu a mai vrut să susţină acest examen până anul acesta.

“Da, a fost o adevărată neşansă, iar matematica mi-a dat de furcă întotdeauna. Am obţinut peste 7 la celelalte discipline, dar la matematică am luat 3,73, respectiv 4,05. În urmă cu patru ani m-am căsătorit, a venit pe lume un copil şi nu am mai avut timp să învăţ. Anul acesta, însă, încerc din nou” , spune Daniela.

Târgovişteanca spune că este important acest examen, pentru că fără el îşi găseşte foarte greu de lucru şi nu mai vrea să-I stea în cale această nereuşită.

“Mi s-a explicat foarte clar de către angajatorii cărora m-am adresat că fără studiile medii finalizare  nu mă pot angaja. Am lucrat ca bucătăreasă într-un restaurant. Îmi doresc mai mult, îmi doresc să urmez psihologia”, susţine Daniela.

Promovabilitate de 77% în prima sesiune

La sesiunea din vară, procentul de promovabilitate a fost de 77,14%, iar 985 de candidaţi au fost declaraţi respinşi. Un singur candidat, de la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, a obţinut nota 10.00. Au fost şi 16 candidaţi eliminaţi pentru că au încercat să copieze: 7 la Moreni, 5 la Pucioasa, 3 la Târgovişte şi unul la Găeşti.

Pe 28 august, rezultatele parţiale


Examenul de bacalaureat va continua marţi, 18 august, cu proba orală la Limba şi literatura maternă, urmată în 19 august de testarea la Limba şi literatura modernă.
Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc în 20 august, urmată de proba obligatorie a profilului în 24 august. Proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării va avea loc pe 25 august, iar ultima probă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării va fi susţinută pe 26 august. În 28 august vor fi afişate primele rezultate, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 septembrie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite