Târgovişte: Începând de azi, elevii nu mai îngheaţă în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achitarea a mai bine de jumătate din datoria istorică a Termică Târgovişte către Distigaz, are deja, urmări pozitive.

Începând de astăzi, va începe livrarea de agent termic în unităţile de învăţământ din municipiu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgovişte, Berta Colea, toate untităţile de învâţământ din Târgovişte care sunt racordate la Societatea de Termoficare au fost încălzite. Este vorba de un număr de 23 de şcoli şi grădiniţe. În cele zece grădiniţe, agentul termic funcţionează la parametri normali şi dimineaţa şi seara încă de acum două zile. Alte 22 de unităţi şcolare din oraş au centrale proprii şi nu s-au confruntat cu problema asigurării căldurii în clase.

Târgoviştenii au fost şi ei asiguraţi că începând cu 1 noiembrie vor avea căldură în case.

"Termica avea o datorie de 16 milioane de lei către Distrigaz, o parte fiind plătită în aceste zile din bani primiţi de la Guvern. Guvernul a acordat un sprijin nerambursabil de 9 milioane de lei, bani care au ca destinaţie Termica şi au fost viraţi la Distrigaz în contul datoriei pe care o avea societatea de termoficare. Târgoviştenii să stea liniştiţi în ceea ce priveşte asigurarea confortului termic pentru această toamnă şi iarnă", a declarat primarul Gabriel Boriga.

În prezent, societatea Termica din Târgovişte are aproximativ 8.000 de abonaţi, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din numărul apartamentelor din municipiu. Termica Târgovişte lucrează în pierdere de la înfiinţare, iar înla acest moment societatea are de recuperat de la asociaţiile de proprietari două milioane de lei, o parte dintre datorii fiind mai vechi de un an. Gigacaloria, care costă 200 de lei, va fi şi anul acesta subvenţionată cu 50%.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite