Încep ploile de stele căzătoare, „Perseide 2011”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii fenomenelor astronomice vor avea ce să vadă în această săptămână. Curentul de meteori Perseide generează în fiecare an, începând cu 8 august, un minunat spectacol, însă cea importantă activitate va putea fi observată în noaptea de 12 august.

Cu ochii pe cer, după ora 22.00

Cei care vor să prindă neapărat o ploaie de stele, trebuie să stea cu ochii pe cer, începând cu această noapte. „Cerul este brăzdat de lumina meteorilor ce par a radia din constelaţia Perseu. Activitatea curentului de meteori este mai importantă în perioada 8-14 august şi se poate observa în fiecare noapte începând cu ora 22:30 până dimineaţa în zori. Anul acesta, curentul de meteori Perseide va atinge maximum de activitate în noaptea de 12 spre 13 august”, a declarat Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM).

Meteorii se pot observa cu ochiul liber din zone situate departe de poluarea luminoasă a oraşelor.

Din cauza luminii puternice a Lunii, aflată în faza de Lună Plină, numărul meteorilor vizibili va fi mai mic decât de obicei, dar oricum suficient de mare pentru a atrage atenţia privitorilor.

Şcoală Astronomică de vară pe Transfăgărăşan

SARM va organiza în această perioadă, ediţia a 19-a a taberei de astronomie „Perseide” şi va derula proiectul „Voluntariat în astronomie – şcoala astronomică de vară Perseide 2011”  finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, în colaborare cu Primăria Târgovişte şi Salvamont Argeş.

Proiectul include o Şcoală Astronomică de vară ce se va desfăşura la Cabana Salvamont Argeş – Cota 2000, pe Transfăgărăşan, în perioada 8-13 august. Vor participa tineri cu vârsta între 14 şi 25 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite