Târgovişte: Încălţămintea de iarnă, vândută ca pâinea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Încălţămintea de iarnă, vândută ca pâinea caldă
Târgovişte: Încălţămintea de iarnă, vândută ca pâinea caldă

Comercianţii din magazine şi marile centre comerciale au epuizat marfa de pe stoc Cea mai ieftină pereche de ghete costă 40 de lei, iar o pereche de cizme ajunge şi la 800 de lei.

Târgoviştenii mai puţin pretenţioşi s-au orientat spre piaţa de la 1 Mai, Complexul Pavcom şi Complexul Mondial, unde şi-au putut achiziţiona o pereche de ghetuţe din înlocuitor sau chiar din piele, pentru care au plătit sume cuprinse între 40 şi 130 de lei.

Cizmele au fost şi ele la mare căutare, cu toate că sunt ceva mai scumpe, preţurile situându-se între 90 şi 160 de lei. „Atât ghetuţele, cât şi cizmele s-au vândut foarte bine zilele acestea. Aproape că mi-am epuizat marfa de pe stoc. Tot anul nu am avut atâta vânzare. Se dau foarte bine şi încălţările pentru copii, mai ales cele îmblănite, cu toate că ghetuţele şi cizmele pentru cei mici sunt aproape la fel de costisitoare precum cele pentru noi, cei mari. Preţurile variază între 70 şi 120 de lei pentru cele din piele, iar la cele din vinilin, între 40 şi 65 de lei”, a spus Larisa Muşat, comerciantă în Piaţa 1 Mai.

Cizme de 800 de lei, pentru pretenţioşi

Cei cu portofelul plin, care au pretenţii mai ridicate faţă de ceea ce oferă Piaţa 1Mai sau complexele Pavcom şi Mondial, s-au orientat către Libelula My Leonardo, Merloni Center sau Pantheon, unde au găsit încălţăminte de firmă, pentru care au plătit sume cuprinse între 110 şi 800 de lei.

„Mi-am cumpărat o pereche de cizme de ocazie, neîmblănite, cu toc. M-au costat 800 de lei, dar având în vedere faptul că muncesc şase zile din şapte pentru banii ăştia, merit să îmi fac măcar o dată pe an un cadou ceva mai costisitor. Îmi place foarte mult modelul”, a spus Iulia, clientă la My Leonardo.

Reparaţie la preţ de cizme noi

Mulţi dintre cei care plătesc puţin pe o pereche de ghete sau cizme sunt nevoiţi ca după câteva încălţări să apeleze la serviciile cizmarilor. „De când  s-a răcit vremea, am foarte mult de lucru. Unii vin cu încălţări vechi, alţii chiar cu încălţăminte aproape nouă. Spre exemplu, a venit o doamnă cu o pereche de cizme din vinilin. Zicea că le-a cumpărat de la piaţă  cu 40 de lei. Le-am lipit, le-am pus flecuri şi o talpă nouă. Toate astea costă 35 de lei, adică aproape de preţul produsului nou. Chiar i-am zis, în locul ei mai puneam atunci vreo 40 de lei şi îmi luam o pereche de cizme mai bune”, a precizat cizmarul Constantin Popescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite