Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie spune una, Ministerul Educaţiei face altceva!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Ovidiu Băsceanu a solicitat ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să fie repus pe funcţia de inspector şcolar general adjunct, aşa cum a dispus Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ieri, profesorului Ovidiu Băsceanu i s-a comunicat că i se oferă două posturi de inspector, cu jumătate de normă, deşi hotărârea definitivă, irevocabilă şi executorie a Înaltei Curţi stipulează altceva.

Băsceanu spune că este o încălcare flagrantă a unei hotărâri judecătoreşti şi că ceea ce Ministerul i-a oferit nu are nicio legătură cu postul câştigat prin concurs din care a fost eliberat pe criterii politice.

Hotărârea instanţei pare să fie apă de ploaie

Ovidiu Băsceanu, fostul inspector şcolar general adjunct, destituit în 2009 în baza unor algoritmi politici, a câştigat procesul cu Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Conform deciziei magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, profesorul Băsceanu trebuie să fie repus pe funcţie şi să primească retroactiv drepturile băneşti de care a fost privat în momentul schimbării. Este vorba de aproximativ 20.000 de lei.

„Mi-au spus atunci doar că, în conformitate cu ordinul ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu, îmi încetează contractul de muncă. Asta, deşi susţinusem un concurs, aveam semnat un contract  de management, obţinusem de la Minister calificative «foarte bine». Asta a fost.

M-am supărat, dar nu aveam ce să fac. Iniţial nu exista niciun temei să atac ordinul ministrului. La scurt timp însă, ordonanţa privind schimbarea din funcţie a şefilor de instituţii a fost declarată neconstituţională. Imediat, am deschis proces Inspectoratului Şcolar şi Ministerului Educaţiei”, spune prof. Ovidiu Băsceanu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite