În Târgovişte este la modă să ai muşchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Florin Vişan recomandă să nu se facă abuz cu aceste suplimente
Florin Vişan recomandă să nu se facă abuz cu aceste suplimente

Sălile de sport din oraş sunt pline de bărbaţi şi femei care doresc un corp de invidiat. Pe lângă orele de antrenament, târgoviştenii apelază la suplimente alimentare pentru a avea o masă musculară de invidiat. Nutriţioniştii, însă, recomandă mare atenţie în administrarea lor.

Sălile de fitness din oraş sunt suprasolicitate de tineri care sunt capabili de orice sacrificiu pentru un corp de invidiat. Pentru corpul Hercule, cu abdomentul pătrăţele şi braţele mari, sute de târgovişteni petrec ore în şir la sălile de forţă. Pe lângă efortul fizic, atât femeile cât şi bărbaţii, aleg metode mai puţin sănătoase pentru a obţine rezultatele dorite. Dacă femeiele sunt în stare de diete inumane pentru a scăpa de ţesuturile adipoase nedorite, bărbaţii se îndoapă cu suplimente nutritive sau steroizi pentru a atinge forma fizică dorită.
Nutriţioniştii şi instructrorii de sală spun că suplimentele alimentare trebuie luate sub control medical strict şi îi sfătuiesc pe tineri să-şi facă o dietă.

„Fără suplimente nu faci muşchi”
Florin Vişan are 23 de ani şi de la 20 de ani frecventează sălile de forţă din Târgovişte. Tânărul este foarte atent la fizicul său, astfel zilnic este la sala de forţă de la Sala Polivalentă. De căteva luni este instructor de fitness şi poate spune cu uşurinţă ce vor oamenii de la sport. “Oamenii muncesc mult la sală pentru un corp frumos, dar de asemenea fără un supliment alimentar nu poţi avea rezultate bune. Este bine să se ţină cont de cantitatea recomandată de specialişti. Şi eu iau suplimente dar nu fac abuz. În plus iau şi pauze”, spune Florin, subliniind că suplimentele nutritive nu ţin locul unei alimentaţii complete şi echilibrate.
El spune că pe lângă aceste suplimente, mulţi tineri iau steroizi pentru a obţine rapid o masă musculară cum văd la actorii din filmele de acţiune, lucru care nu este de lăudat.

Steroizii distrug ficatul şi bărbăţia

Steroizii ajută la refacerea rapidă a ţesutului muscular şi cresc sinteza proteinelor.. “Cei care folosesc steroizi pot avea probleme cu acneea, pot apărea afecţiuni ale ficatului, tensiune crescută, lucru care poate duce spre un atac de inima, apariţia cheliei, mărirea prostatei, atrofierea testiculelor (o micşorare a lor)”, spune instructorul Florin.

Înainte de a lua suplimente alimentare sau steroizi, tinerii ar trebui să se asigure că ştiu totul despre acest subiect şi că de asemenea efectele adverse ce pot apărea sunt puse bine în balanţă, riscul fiind unul meritat. “Înainte de a lua suplimente alimentare sau şi mai rău, steroizi, oamenii ar trebui facă un cotrol medical strict. Trebuie făcute nişte analize, nu se pot lua aşa după capul lor. Pot avea reacţii adverse foarte periculoase. Cei care consumă aceste produse în cantităţi mari riscă să ajungă la spital cu insuficienţă renală sau cu ficatul distrus.”, spune Dr. Maria Ioaniţa, nutriţionist.

„Suplimentele ajută bărbaţii să obţină cantitatea de proteine pe care nu o pot lua din alimente. Este indicat o porţie (100 de grame) dimineaţa la trezire şi o porţie după antrenament. Dacă se iau în cantitate mare pot duce la intoxicaţii, afecţiuni ale ficatului şi rinichilor”, spune Mirabela Stănescu, proprietară sălii de fitness de la Polivalentă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite