În Dâmboviţa, clasa pregătitoare nu este un bau-bau pentru părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea ISJ Dâmboviţa
Conducerea ISJ Dâmboviţa

Ei au sprijinul reprezentaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care asigură că orice problemă poate fi rezolvată şi toţi copiii vor fi cuprinşi fie în clasa pregătitoare, fie în clasa întâi. Conducerea ISJ Dâmboviţa oferă răspunsuri la orice nelămuriri.

În judeţul Dâmboviţa 7277 de elevi au fost recenzaţi atât pentru clasa întâi, cât şi pentru clasa pregătitoare, în funcţie de opţiunile iniţiale ale părinţilor. Dintre aceştia, 4203 au fost pentru clasa întâi şi 3074 pentru clasa pregătitoare. Fiecare elev va avea locul lui, asigură conducerea ISJ Dâmboviţa, care oferă soluţii pentru problemele apărute, în aşa fel încât părinţii să înţeleagă faptul că nu au de ce să-şi facă griji. “Vă asigurăm că debutul spre clasa pregătitoare şi clasa întâi se va face în condiţii optrime, astfel încât orice solicitare a părinţilor se poate rezolva în limita metodologiei în vigoare”, asigură prof. Elena Mosor, inspector şcolar general adjunct. Astfel, toţi copiii care au fost recenzaţi vor fi cuprinşi în clasa pregătitoare sau clasa întâi, fie la şcoala de circumscripţie, fie la altă unitate şcolară în limita locurilor libere. Există şi posibilitatea suplimentării numărului de clase, dacă cererile sunt crescute.

Linia telverde este în continuare activă

În ceea ce priveşte evaluarea psihosomatică, ea se face la solicitarea părinţilor şi în prezenţa acestora, de către psihologi şcolari. În Dâmboviţa s-au înregistrat 968 de solicitări de evaluare şi deşi s-a încheiat perioada de înscrieri, părinţii care din diferite motive nu au reuşit să ceară evaluarea copiilor o pot face în centrele de evaluare. “Nu este un slogan, este un principiu: totul în interesul educaţional al copilului”, precizează prof. Iulian Breazeanu, inspector şcolar general adjunct.
Părinţii dâmboviţeni s-au arătat mai mult sau mai puţin cunoscători ai acestui subiect, tratat atât în presă, cât şi în şcoli şi în comunităţile locale. Părinţilor li s-a pus la dispoziţie şi o linie verde la care pot apela dacă au întrebări legate de organizarea şi desfăşurarea clasei pregătitoare – 0800816245. “Până acum am primit 75 de apeluri, cu întrebări pertinente pentru care am oferit răspunsuri”, a adăugat prof. Iulian Brezeanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite