Împătimit de internet la 78 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Căţoiu este cel mai fidel serviciului Biblionet din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu”. Târgovişteanul caută informaţii din domeniile pe care îl pasionează şi spune că cei care au cei care au conceput internetul sunt băieţi cu suflet.

Cel mai fidel utilizator al serviciului Biblionet din cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” este un pensionar în vârstă de 78 de ani, care petrece opt ore zilnic în faţa calculatorului. Acesta, pasionat de religie şi matematică, caută pe internet informaţii despre domeniile care îl interesează. De la religie şi până la ştiinţă, nimic nu rămâne neverificat de Mihai Căţoiu. Îşi petrece timpul în biblioteci de zeci de ani, iar în urmă cu câteva luni a început să lucreze pe calculator şi să navigheze pe internet. A rămas plăcut surprins de cantitatea mare de informaţie pe care o oferă internet-ul, astfel că acum nu se mai desparte de calculator. „Din prima zi am observat că te ajută calculatorul să găseşti ce vrei, îţi dă răspunsurile. Este un mijloc extraordinar. Cei care au conceput internetul au fost băieţi cu suflet. Fiind informaţi mai mulţi cetăţeni ai planetei atunci şi descoperirile sunt direct proporţionale cu acumularea informaţiei. Internetul este un lucru bun”, mărturiseşte Mihai Căţoiu.
Acesta a urmat şi cursuri pe calculator, pe care i le-a oferit gratuit un prieten programator, nu a vrut, însă, să înveţe limba engleză. Deşi are 78 de ani, târgovişteanul nu are probleme de sănătate, însă spune că în ultima vreme a exagerat cu petrecerea timpului la calculator şi că va trebui să stea mai puţin de acum încolo. „La mine nu contează timpul când este vorba să urmăresc ceva. Există, totuşi, o problemă, este nociv. Eu am scos de 31 de ani din programul vieţii televizorul pentru că îmi lăcrimează ochii tot timpul. Am tot stat câte opt ore, dar va trebui să diminuez timpul de stat în faţa calculatorului”, spune pensionarul.

Pensionarii sunt utilizatori fideli ai bibliotecii

Mulţi dintre utilizatorii serviciului Biblionet sunt trecuţi de vârsta a doua, deşi coordonatorii programului se aşteptau ca tinerii să se înghesuie să beneficieze de acest program. “Odată cu inaugurarea centrului de internet public am observat că numărul adulţilor şi pensionarilor care vin la bibliotecă a crescut simţitor. Deşi am crezut, într-o primă etapă, că vom atrage prin acest program mai mult tinerii, am avut plăcuta surpriză să constatăm că atragem persoanele care, poate, în perioada tinereţii lor nu au beneficiat de acest mijloc de informare”, a declarat Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite