Ilie David Ion aduce lumină în sufletele deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie David Ion aduce lumină în sufletele deţinuţilor
Ilie David Ion aduce lumină în sufletele deţinuţilor

Târgovişteanul este îndrăgostit de chitară şi se foloseşte de acest instrument pentru a-i înveseli pe oameni.

S-a întâlnit cu muzica în copilărie, dintr-o întâmplare. „Eram în clasa a V-a. Am primit cadou de la fratele meu o chitară. M-a fascinat instrumentul”, povesteşte Ionel Ilie. A învăţat să cânte singur. Apoi, încet, dar sigur, muzica s-a lipit de Ionel. A devenit o parte din existenţa sa, din destinul său. Nu pleacă nicăieri fără chitară. Îi este ca un prieten drag. Liceul l-a absolvit la Buzău. Ne-a spus că pe atunci făcea parte dintr-o formaţie muzicală. „Cântam la serbări, la diferite petreceri. Eram dotaţi ca la carte, cu chitări electrice, percuţie, de toate”.

Muzica îl ajută să se apropie de oameni


La Biserica Adventistă pe care o frecventa împreună cu familia, Ionel Ilie a descoperit şi pianul. „A fost o mare încântare pentru mine. Conducerea bisericii a hotărât să plătească un muzician care să înveţe pe cineva de la noi să cânte la pian. Eram în clasa a VII-a pe atunci. Rămâneam în biserică până noaptea târziu. În zece zile, ştiam să cânt la pian”, îşi aminteşte Ionel Ilie. În 1983, s-a mutat în Târgovişte. S-a îndrăgostit rapid de oraş. Aici şi-a închegat familia, şi-a desăvârşit prieteniile. Aici s-a apropiat şi mai mult de chitară. Îşi desfăşoară activitatea în cadrul unui serviciu umanitar. Merge prin închisori. Le cântă celor de acolo, le oferă sfaturi. „Le prezint Codul bunelor maniere. Le vorbesc despre viaţa sănătoasă, despre numele şi caracterele biblice. Mă cunoaşte toată lumea. Deţinuţi, gardieni. Merg la Penitenciarul Târgşor, la Mărgineni, la Centrul de Reeducare Găeşti. Mă bucur când reuşesc să-i determin pe unii să se îndrepte”.
Ionel Ilie este convins că muzica îi ajută pe oameni să depăşească greutăţile vieţii, să scape de tristeţe. „Un om care cântă devine mai bun. Muzica îţi creează o bună dispoziţie. Te relaxează, te linişteşte”. Ionel Ilie realizează şi emisiuni despre viaţa sănătoasă la un post local de televiziune. Şi-ar dori să lucreze şi la radio. „Aş vrea să am o emisiune de poveşti pentru copii, să-i înveselesc pe cei mici”.

Întrebări şi răspunsuri:
Există o cultură a fericirii?
Eu cred că da. Doar buruiana creşte de la sine. Lucrurile bune, faptele bune trebuie cultivate. La fel şi fericirea. Trebuie să ştim să adoptăm un stil de viaţă sănătos, echilibrat. Contează mult ce mănânci, cum mănânci, când mănânci.

Cum vă placeţi să vă petreceţi cel mai mult timpul liber?
Aici, ar fi multe de spus. În primul rând, îmi place să călătoresc, să cunosc oamenii, să comunic cu ei, să petrec mult timp în mijlocul naturii. Lupt pentru a-i înveseli pe cei care sunt tot timpul trişti.

Profil:
Nume: Ilie David Ion
Născut: 26 martie 1965, Buzău
Studii: Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Hyperion
Familie: Căsătorit, trei copii

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite