Ilegalităţi: Secretari de primărie, amendaţi din cauza venitului minim garantat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de verificare a modului cum se aplică Legea venitului minim garantat, iniţiată de Inspecţia Muncii şi Prefectura Dâmboviţa, a ajuns până acum în 18 din cele 89 de primării din judeţ.

Dintre administraţiile locale controlate, şase se aflau în ilegalitate: Moroeni, Bilciureşti, Finta, Vulcana Pandele, Crângurile şi Perşinari, motiv pentru care au fost amendaţi, cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei, secretarii şi asistenţii sociali. De asemenea, au fost suspendate 823 de dosare de ajutor social aflate în plată. Primarii au acum obligaţia să calculeze şi să recupereze sumele acordate nelegal.

Adeverinţe medicale, acordate cu mare uşurinţă
Prefectul Iancu Caracota ne-a precizat că principalele deficienţe constatate de comisia de control au vizat: neprezentarea, din 3 în 3 luni, a adeverinţei eliberate de AJOFM Dâmboviţa; neefectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii; neactualizarea, la interval de 3 luni, a anchetelor sociale din cadrul dosarelor de ajutor social; anchetele sociale sunt incomplete sau întocmite incorect, prin omiterea unor membri ai familiei şi a veniturilor realizate de aceştia. „Există şi primării care respectă legea, şi aici pot fi menţionate I.L. Caragiale, Cojasca, Ulmi, Băleni, Dobra, Fieni, Bucşani, Şotânga”, spune prefectul Caracota.  De asemenea, s-a descoperit că medicii de familie acordă adeverinţe medicale pe perioade lungi de timp sau că beneficiarii de ajutor minim garantat primesc, cu foarte mare uşurinţă, certificate de la comisia de expertiză a capacităţii de muncă din subordinea CJPAS Pucioasa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite