ZGUDUITOR: Îl propăvăduia pe Dumnezeu, dar îşi abuza sexual fiica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuzurile sexuale au început pe când copila avea doar 12 ani. După clasa a VIII-a, tatăl a hotărât să o ţină lângă el şi nu a mai trimis-o la liceu. Aproape patru ani, Sedan Ionescu, din Colonia Mija, judeţul Dâmboviţa, a abuzat sexual de fiica sa, o adolescentă de 16 ani. Bărbatul de 37 de ani s-a hotărât vineri să se predea Poliţiei şi a sunat la 112.

Vestea că a trăit ani de zile cu fata lui s-a răspândit rapid în Colonia Mija. Oamenilor nu le vine nici acum să creadă, având în vedere că-l ştiau pe Ionescu un bărbat cuminte, retras, care nu crea probleme în comunitate.

Mai citeşte şi:

„Alo, 112? De patru ani îmi violez fiica“

“Era cumsecade. Respectuos. Nu bea, nu fuma. Nu se certa cu nevasta. Am rămas fără cuvinte când am aflat ce a făcut”, spune o vecină. Uimirea a fost şi mai mare pentru că oamenii îl ştiau pe Sedan membru al Bisericii Adventiste. Umbla prin Colonie şi îi îndemna să se întoarcă la Dumnezeu până nu e prea târziu.

Vineri, 25 februarie, a fost ultima zi când a profitat de adolescentă. “Soţia a plecat afară şi eu am rămas cu ea. S-a sculat din pat şi a zis: «Facem şi noi ceva?». Am protitat din nou, după care a plecat afară, după soţie.  Cred că i-a spus, că m-a sunat nevastă-mea: «Ce ai făcut, nenorocitule?». Eu am vrut să-mi iau viaţa, pentru că ştiu ce am făcut. Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Nu realizez nici acum ce se întâmpla cu mine în momentele acelea”, a declarat Sedan Ionescu.

image

“O forţă intra în mine şi îmi şoptea: «E frumoasă. Profită de ea!»”

Bărbatul a povestit anchetatorilor destul de calm ceea ce s-a întâmplat. “Nu ştiu ce a fost cu mine. Simţeam că o forţă de undeva mă pătrunde şi îmi spune: «Uite, e frumoasă. Profită de ea!». O doream. Nu am forţat-o niciodată. Ceva intra în mine şi îmi şoptea: «Profită de ea!». O întrebam doar: Facem şi noi ceva? Şi ea era de acord. A fost întotdeauna de acord. Nu am forţat-o. Vă jur. Fac orice test. Poate nu mă credeţi, dar o forţă pătrundea în mine în momentele acelea şi îmi şoptea la ureche: «Profită de ea»”, mărturiseşte Sedan.

Tatăl vrea cu tot dinadinsul să accentueze ideea că niciodată nu şi-a forţat fiica să facă sex. Fata avea doar 12 ani când cel care i-a dat viaţă a abuzat de ea. Totul, zice Sedan, a început ca o joacă. “Am mângâiat-o pe sâni. Peste câteva zile, pe fund. Apoi, i-am zis să facem şi noi ceva”.

În 2008, familia Ionescu a plecat la muncă în Italia. Şi acolo, tatăl a întreţinut raporturi sexuale cu copila de mai multe ori. Când s-au întors la Mija, nu a mai lăsat-o să meargă la şcoală. Povesteşte că a vrut să-şi ia viaţa, gândindu-se la faptele pe care le-a comis.

Riscă până la 18 ani de puşcărie

Sedan este internat în momentul de faţă la Psihiatrie, urmând să fie supus unui examen medical amănunţit, care să stabilească dacă a avut sau nu discernământ când a abuzat sexual de fiica sa.

Copila este consiliată psihologic, pentru a reuşi să treacă peste această dramă. Mama nu a vrut să stea de vorbă cu ziariştii. A rămas acasă, să îngrijească de băieţi, unul de 7 ani, celălat de 10 ani. Sedan Ionescu a lucrat până în urmă cu două luni la o societate de salubritate, în Moreni. A rămas fără serviciu, fiind disponibilizat.

“Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, s-a autodenunţat, sesizând Poliţia cu privire la faptul că, de circa patru ani, întreţine relaţii sexuale cu fiica sa. Actualmente, aceasta are 16 ani. La acest moment, poliţiştii efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet”, a declarat comisar Mihaela Savu, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Sedan Ionescu riscă, în funcţie de încadrarea juridică a faptei, până la 18 ani de închisoare, dacă se dovedeşte că şi-a violat fiica, sau până la şapte ani de puşcărie, în cazul în care actul sexual s-a săvârşit cu consimţământul minorei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite