Târgovişteni, pregătiţi-vă să dârdâiţi de frig!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Conducerea Termica nu poate garanta că apartamentele vor fi încălzite în anotimpul rece. Societatea se află în imposibilitatea de a plăti datoria istorica acumulată către Distrigaz, în valoare de peste 120 de miliarde de lei vechi.

Chiar dacă s-ar găsi soluţii de finanţare a sistemului putred după care a funcţionat până acum Termica S.A, nu s-ar putea da drumul la căldură mai repede de 30 de zile. Cel puţin aşa a declarat directorul societăţii, care dă vina pe fosta conducere. „Cu durere şi cu regret, trebuie să spun că nu putem garanta faptul că apartamentele de bloc vor primi căldură. Facem eforturi în acest sens împreună cu primăria dar nu putem spune dacă şi când, cetăţenii branşaţi la Termica vor avea căldură. Este posibil ca lucrurile să se rezolve într-o lună, dar e posibil să nu fie căldură toată iarna. Asta este realitatea. Este o situaţie complicată generată de datoriile acumulate până acum faţă de Distrigaz. Nu am putut să rezolv lucrurile în cele cinci luni de când sunt director la Termica”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Popescu. (foto)



Elevii nu vor îngheţa de frig

Un lucru îmbucurător ar fi acela că elevii şi copiii de grădiniţă vor avea parte de căldură în iarna aceasta. „Termica va reuşi să furnizeze agent termic pentru toate instituţiile de învăţământ din municipiu: şcoli, grădiniţe, licee. În paralel s-au făcut şi evaluări de către primărie pentru montarea de centrale termice individuale la fiecare şcoală sau grădiniţă. Până la montarea acestora, le vom furniza agent termic. Pentru a putea încălzi unităţile de învăţământ, furnizăm agent termic în intervalul 23.00 - 10.00 şi apă caldă în intervalul 5.00 - 23.00. Funcţionăm în momentul ăsta cu ajutorul unei instalaţii improvizate cu combustibil lichid uşor care nu are capacitatea de acoperi şi furnizarea căldurii la toţi consumatorii. Cheltuielile cu acest gaz sunt cu 30% mai mari”, mai spune directorul societăţii.

„Vom îngheţa în apartamente”

Târgoviştenii au îngheţat la propriu când au auzit vestea. „Ce o să facem maică? O să plătim la gaze de ne uscăm şi noaptea ne vom înveli cu două-trei pături mai mult. De apă te rogi să se încălzească iar căldura nu vom avea. Trăim vremuri grele”, ne-a spus Maricica Iordache, o târgovişteancă de 65 de ani.
În ultimele trei luni, primăria Târgovişte a achitat 60 de miliarde lei vechi din datoria acumulată de Termica. Cu toate acestea, mai sunt de achitat alte 120 de miliarde, dintre care 20, sunt numai penalităţi.

În Târgovişte mai sunt aproximativ 5000 de apartamente branşate la Termica. Numai în ultimele luni aproape 1200 de persoane s-au debranşat pentru a-şi monta centrale de apartament.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite