ISU Dâmboviţa îi ameninţă cu amenzi pe cei care dau foc resturilor la întâmplare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arderi necontrolate
Arderi necontrolate

Având în vedere creşterea alarmantă a incendiilor de vegetaţie din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va afectua şi în acest weekend, pe tot teritoriul judeţului Dâmboviţa, acţiuni preventive pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate.

Valoarea sancţiunii contravenţionale este cuprinsă între 1000 - 2500 lei.

Toate aceste incendii de vegetaţie aduc un mare prejudiciu instituţiei din punct de vedere financiar, deoarece la aceste intervenţii se consumă o cantitate mare de carburanţi, precum şi implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale. Având toate forţele implicate în aceste incendii de vegetaţie putem ajunge în situaţia în care să nu putem interveni la incendiile care se pot produce la gospodăriile cetăţeneşti, operatori economici şi instituţii şi care pot pune în pericol viaţa şi bunurile materiale.

Facem apel către cetăţenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc miriştilor, resturilor vegetale şi vegetaţiei uscate, în caz contrar vor fi aplicate sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite