ÎN ACEASTĂ NOAPTE MAI îl aduce acasă pe poliţistul Codruţ Oprea cu o cursă Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El este internat în clinica de recuperare neuromotorie Hochegg din localitatea austriacă Grimmenstein, unde se simte mult mai bine. Cu toate astea, reprezentanţii Ministerului vor să îl aducă în ţară pentru că nu mai au bani pentru a-i plătit recuperarea lui Codruţ. Costurile spitalizării ar putea fi însă mult mai mari în ţară decât în Austria.

O echipă de medici români, în frunte cu şefi din MAI, l-au vizitat pe poliţistul Codruţ Oprea, care se află internat în Austria, după ce a fost lovit în cap cu o sticlă de câtre Danezu. Aceştia au decis ca pacientul să fie transferat într-o clinică din Bucureşti. Decizia însă, îi nemulţumeşte pe părinţii poliţistului, care spun că de când se află în Austria, starea lui s-a ameliorat vizibil.

Codruţ Oprea este internat în clinica de recuperare neuromotorie Hochegg din localitatea austriacă Grimmenstein, din luna noiembrie a anului trecut.
Motivul acestei deplasări, făcută de medici români şi şefi din minister ar fi  “observarea  stadiului  tratamentului, a evoluţiei  medicale  dar şi  analizarea  situaţiei documentelor propuse pentru  decontare”. Aceştia au decis să îl aducă în ţară, astăzi, în jurul orei 23.00, la Spitalul Militar Central, cu o cursă Tarom, însă părinţii săi nu văd prea bine această mutare, mai ales că recuperarea în România ar costa şi cu 15.000 de euro mai mult decât în Austria.



„Ministerul, cum a auzit că se simte mai bine, a decis să îl readucă în ţară pe 29 martie. Eu sunt foarte indignat pentru că aici în ţară sunt mai mari costurile decât în Austria. E diferenţă mare, de cel puţin 15.000  de euro şi calitatea nu este aceeaşi. Pentru sănătatea lui Corduţ, e mai bine să stea acolo”, a declarat Adrian Oprea, tatăl poliţistului Codruţ Oprea.

A luat în greutate şi respiră fără aparate


De când este în Austria, starea lui Codruţ s-a îmbunătăţit vizibil. A luat în greutate şi respiră fără ajutorul aparatelor. „Este întreţinut foarte bine acolo. S-a îngrăşat şi deja respiră singur. Dă semne că îşi ameliorează şi deglutiţia şi în curând ar putea fi alimentat pe gură. Face zilnic exerciţii de reflexoterapie. Acest spital este un spital de recuperare intensivă. Medici de acolo ne dau speranţe. Din 31 decembrie însă nu am mai putut trimite niciun ban. De câte ori am fost la minister ni s-a promis tot timpul că se va rezolva”, mai spune tatăl său.

Ca să continue recuperarea în Austria, Codruţ ar mai avea nevoie de încă 30.000 de euro. Pentru moment, familia a primit aproximativ 13.000 de euro din partea unei firme iar colegii poliţistului cât şi jandarmii, strâng în continuare bani pentru el.



Cei cu suflet pot face donaţii în conturile:
RO19BPOS70607478940EUR01
RO63BPOS70607478940USD01
RO84BPOS70607478940RON01.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite