INVESTIŢIE Au venit primii bani pentru modernizarea Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Urgenţă devine unul european
Spitalul de Urgenţă devine unul european

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat primii bani pentru demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Consiliul Judeţean a primit săptămâna aceasta 10 milioane de lei din cele 83 de milioane de lei necesare pentru finalizarea investiţiei.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni. Practic, vor fi reabilitate termic patru corpuri de clădire, vor fi înlocuite lifturile, se vor instala balustrade exterioare, se vor reabilita scările, se vor moderniza instalaţiile sanitare şi va fi regândit sistemul de distribuire a căldurii. Totodată, spitalul va fi recompartimentat şi dotat cu echipamente medicale şi cu mobilier de specialitate a spaţiilor de la  etajul unu şi doi din corpul central al unităţii spitaliceşti.

40 de mii de pacienţi anual

Florin Popescu - preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dezvăluit că vor fi achiziţionate echipamente medicale pentru radiologie; blocul operator; sterilizare; recuperare; terapie intensivă; maternitate; pediatrie; spaţiile comune - cabinete pentru medici, asistente, sălile de aşteptare, vestiare etc.

„Beneficiari direcţi vor fi cei 40 de mii de pacienţi care ajung anual în Spitalul Judeţean, conform fluxului din perioada 2008 – 2010. O altă categorie de beneficiari o constituie personalul angajat al spitalului, respectiv cei 180 de medici primari şi specialişti; cele 690 de asistente medicale şi restul categoriilor de personal, care însumează 360 de persoane”, spune Florin Popescu. Managerul Spitalului de Urgenţă din Târgovişte ne-a declarat că proiectul este unul istoric. „Preşedintele Florin Popescu are intenţii de 10 ori mai multe faţă de câte am avut eu, de când sunt directorul acestei unităţi”, apreciază dr. Octavian Deftu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite