INVESTIŢIE S-a închis şantierul de la Liceul “Bălaşa Doamna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gata cu găzduirea în alte unităţi de învăţământ din Târgovişte! Cei 650 de elevi de la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” vor începe cursurile în toamnă la ei în şcoală, lucrările de reabilitare şi modernizare fiind finalizate şi recepţionate în acest week-end.

Practic, este a doua investiţie în infrastructura educaţională susţinută din fonduri europene nerambursabile care a fost dusă la bun sfârşit.

„Am reuşit să finalizăm această lucrare exact la data fixată în proiect. Uniunea Europeană nu acceptă depăşiri de termene, nu acceptă să se lucreze cu jumătate de măsură. La «Bălaşa Doamna» puteţi vedea cum arată o clădire a unui liceu care se respectă şi care avea şi valoare umană”, a precizat primarul Gabriel Boriga.

20 de milioane de euro pentru 10 şcoli

Rezultatele la examenul de bacalaureat de anul acesta au întârit încă o dată ideea că Liceul de Arte din Târgovişte este o şcoală cu rezultate bune, procentul de promovabilitate fiind de aproape 95%.


Spaţiile de învăţământ au fost amenajate la standarde europene, dar au fost câştigate şi şase ateliere noi pentru liceenii înscrişi la profilul „Arte”. Investiţia s-a ridicat la un milion de euro, contribuţia Primăriei Târgovişte fiind de doar 2%.

Administraţia locală a reuşit să obţină 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, bani cu care se modernizează 10 unităţi de învăţământ din oraş.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite