INVESTIŢIE Asfalt printre lanurile de porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultorii din Conţeşti au scăpat de drumurile desfundate din câmp. Oamenii pot merge pentru a-şi lucra pământurile în condiţii de oraş. Primăria a reuşit să dezvolte un proiect cu fonduri europene privind reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere agricole.

Un milion de euro vor fi investiţi pentru asfaltarea a 10 km de drumuri de exploatare agricolă. 300 de proprietari de terenuri, patru ferme, dar şi staţia de pompare a apei aferentă reţelei din comună vor beneficia de această lucrare în premieră în judeţ.

Alte 12 proiecte aşteaptă la rând


„Este un vis de-al nostru, acela de a putea reabilita şi drumurile agricole. Locuitorii întâmpinau probleme în câmp. Combinele rămâneau împotmolite, căruţele, la fel. Acum, situaţia se va schimba”, spune Marian Alexandru, primarul comunei Conţeşti. Ţăranii nu se aşteptau niciodată să vadă utilajele de asfaltare că lucrează printre lanurile de porumb. S-au închinat când au văzut o asemenea „minune”.

image

„Credem că mor şi nu mai apuc asfalt la poartă, darmite în câmp. Acum le avem pe amândouă”, spunea o bătrânică. Tot prin sprijin financiar european nerambursabil, autorităţile locale urmează să modernizeze şi drumurile din satele Călugăreni şi Bălteni. „Dezvoltarea infrastructurii rutiere agricole crează posibilitatea apariţiei unor investitori în domeniu. Altfel stau lucrurile când cel care doreşte să bage bani în agricultură vede că are drumuri ca la carte până acolo unde îşi va amenaja ferma”, crede Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În judeţ sunt alte 12 astfel de proiecte care aşteaptă să fie materializate. De asemenea, Romsilva va investi 1,5 milioane de euro pentru asfaltarea a 7 km din drumul care se desfăşoară de-a lungul Lacului Bolboci, în munte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite