INVAZIE DE ŢÂNŢARI Târgoviştenii preferă să stea în case decât să fie muşcaţi de insecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Invazie de ţânţari în Târgovişte
Invazie de ţânţari în Târgovişte

Ţânţarii au devenit o problemă extrem de importantă a Municipiului Târgovişte. Insectele s-au înmulţit peste măsură după perioadă îndelungată de ploi, iar acum creează neplăceri oamenilor, care preferă să stea în case pentru a nu fi înţepaţi. Autorităţile nu au împrăştiat, deocamdată, soluţii împotriva ţânţarilor.

Direcţia de Salubritate nu a dat cu nicio soluţie până acum, din lipsă de fonduri, însă, în perioada imediat următoare, se va face acest lucru.

„Am luat legătura cu o firmă care au un fel de aeronave tip AN 2, cu licenţe, termen de valabilitate, pentru  executarea misiunilor de tratamente avio-chimice, pentru că această acţiune trebui făcută clar din atmosferă şi pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte, asta însemnând vreo 5.400 de hectare. Invazia se simte şi la noi şi avem semnale de la numeroşi cetăţeni că într-adevăr este deranjant şi chiar periculos pentru copii”, a declarat Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din Târgovişte.

Cei care ies totuşi în parcuri, sau la plimbare prin cartiere, îşi iau toate măsurile de siguranţă: nu zăbovesc foarte mult sau îşi dau cu spray antiţânţari.

„Ar trebui luate măsuri de către primărie. Copiii sunt foarte afectaţi. Dau alergii foarte mari. Până acum au fost căpuşele, acum ţânţarii. Suntem terorizaţi. Ne deranjează ţânţarii şi dimineaţa şi seara, mai aels că avem şi copii mici şi municipalitatea ar fi treuit să angajeze un elicopter ceva sau soluţii ca să poată să-i extermmineze şi insectele astea cam nedorite”, ne-a spus Maria Niculescu, din Târgovişte.

Pentru tratamentul împotriva ţânţarilor, municipalitatea, prin Direcţia de Salubritate, ar trebuie să cheltuiască aproape 50 de mii de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite