INIŢIERE: Rugăciune înainte de a face dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un psiholog şi un instructor de yoga dau lecţii târgoviştenilor de cum ar trebui să iubească. Ei spun că amorul este elixirul tinereţii, dacă oamenii ar ştii să folosească energia sexuală pentru a se dezvolta spiritual.

Înainte de a face dragoste, un cuplu trebuie să se roage. Este unul din sfaturile pe care le-au primit aseară târgoviştenii care au participat la întâlnirea cu psihologul Elena Anghel şi instructorul de yoga Ion Pistol, pe tema „Eros la superlativ”. „Erosul este iubirea pură, sacră, iar orgasmul este înălţare spirituală. Un preot călugăr, Elefterie, recomanda, celor care mergeau la el, să se roage înainte de a face dragoste. Pare nefiresc, dar are înţeles, pentru că atunci când te întâlneşti cu iubita sau iubitul în dormitor se întâmplă ceva bun. O întâlnire profană capătă valenţe sacre. Din acestă întâlnire se naşte viaţa şi de aceea actul sexual este ceva sacru”, explică Ion Pistol. Workshop-ul a avut loc la restaurantul japonez Rakuen Zipangu şi a avut 16 participanţi, între care două cupluri. „Am mai fost la astfel de întâlniri. Aştept ca treinerii să aprofundeze tema”, spune Simona, de 35 de ani, care a venit la întâlnire împreună cu soţul ei pentru a afla cum pot să se folosească de sexualitatea lor. Participarea a costat 20 de lei, sumă care a inclus un platou vegetarian cu preparate tradiţionale japoneze.

Actul sexual poate dura până la opt ore
Cei doi treineri au vorbit asistenţei despre posibilitatea de a transforma energia sexuală. „Energia sexuală se poate modela în direcţia pe care o dorim. Oamenii cu o sexualitate puternică sunt mai lucizi, mai liberi, mai optimişti”, spune psiholog Elena Anghel. Soluţia enunţată este actul sexual cu continenţă, fără descărcare. „Prin ejaculare pierdem potenţialul erotic. Dacă această energie nu se mai descarcă, ea poate fi folosită pentru a intra într-o nouă dimensiune. Este cea mai bună metodă de contracepţie, complet inofensivă. Dar trebuie să ne disciplinăm voinţa pentru a practica actul sexual cu continenţă. Trebuie să fim conştienţi de beneficiile lui asupra sănătăţii noastre şi asupra vieţii de cuplu. Plăcerea este mai mare, iar intensitatea trăirilor se prelungeşte până la opt ore”, adaugă psihologul.
Conform celor doi traineri, există mai multe tehnici prin care oamenii pot învăţa să practice actul sexual cu continenţă. „Tradiţiile străvechi aduc tehnici care ne îmbunătăţesc viaţa erotică. De exemplu, exerciţii de respiraţie sau de capacitare a musculaturii pelviene”, dezvăluie Ion Pistol.

Întâlniri lunare pentru îmbunătăţirea sexualităţii
Întâlnirea de aseară a fost prima dintr-o serie de nouă workshop-uri de dezvoltare spirituală şi personală, care vor avea loc lunar. Cei interesaţi să participe, pot obţine mai multe informaţii la restaurantul japonez din Centrul Vechi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite