ÎNGRIJORĂTOR! 12 primării din judeţ nu şi-au cumpărat “bocanci” de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii şefi din mai multe localităţi dâmboviţene nu ţin seama de normele în vigoare dar nici de atenţionările meteorologilor. Raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la pregătirile pentru iarnă este cel mai îngrijorător de până acum. 12 primării nu deţin utilaje, nu şi-au constituit stocuri de material antiderapant şi nici nu şi-au prevăzut fonduri pentru deszăpezire în bugetul local.

Problema e că bugetele locale au fost prea mici anul acesta, iar recesiunea a lovit în plin. “Eu am un plug pentru deszăpezire pe care îl leg de un tractor. Cu acesta voi da zăpada al o parte. Dacă dă o zăpadă mare la nopate, lucrăm cu ce avem. Am vorbit şi la Direcţia de Drumuri şi o să ne trimită câteva tone de material antiderapant. Anul ăsta nu am alocat niciun leu pentru deszăpezire. N-am plătit nici măcar salariile. De unde bani de utilaje?”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Voicu Petre, primarul localităţii Pucheni.

Localităţile care, mai mult ca sigur, vor avea probleme dacă în această iarnă va ninge serios, sunt Ciocăneşti, Corneşti, Dobra, Glodeni, Lucieni, Nucet, Pietrari, Pucheni, Runcu, Vârfuri, Văleni Dâmboviţa şi Vişineşti. Edilii au pus totul pe seama crizei economice.

Nici celelalte 77 de localităţi nu stau prea bine la capitolul “pregătiri de iarnă”. 28 dintre ele nu deţin utilaje de deszăpezire şi nici nu au încheiat până în prezent contracte cu firme specializate. De asemenea, 31 de primării nu au asigurat stocuri de material antiderapant, iar 27 nu au prevăzut nicio sumă de bani pentru a trece cu bine de sezonul rece.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite