Târgovişte: La Muzeul de Istorie a început „Salonul editorial I.H.Rădulescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: La Muzeul de Istorie a început „Salonul editorial I.H.Rădulescu”
Târgovişte: La Muzeul de Istorie a început „Salonul editorial I.H.Rădulescu”

Timp de patru zile, Biblioteca Judeţeană I.H.Rădulescu din Târgovişte organizează un salon editorial la care participă numeroase edituri locale şi din ţară.

Gazda acestui eveniment este Muzeul Naţional de Istorie, situat pe Calea Domnească.
Salonul editorial I.H.Rădulescu, aflat la ediţia a VIII-a, adună cele mai importante lucrări ale scriitorilor dâmboviţeni, printre care se numără Mihai Oproiu, George Coandă sau Vasile Cucu

Salonul editorial poate fi vizitat între orele 10,30 şi 18,00. În cadrul evenimentului, care se va desfăşura până sâmbătă inclusiv, vor avea loc lansări de carte, prezentate de edituri locale, în special lucrări ale scriitorilor târgovişteni dar şi din Republica Moldova.

Salonul doreşte o promovare a „cititului de carte”


Organizatorii vor să aducă în prim plan cartea şi ideea de citit. „Ne dorim ca prin această manifestare să aducem în faţa publicului larg cartea şi să insuflăm pe cât posibil dragostea pentru literatură, pentru că este nevoie de lectură. Există şi posibilitatea de a cumpăra din volumele prezentate la salon însă dorim să punem accentul în special pe ideea de lectură. Aproape toate volumele prezente la acest salon editorial vor intra în posesia biblotecii noastre”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Carmen Vădan, director Biblioteca Judeţeană I.H.Rădulescu din Târgovişte.

Seară de muzică şi poezie

În această seară, de la ora 17,00, veţi putea asista la un moment dedicat poetului Mihai Eminescu. Cei care vor să participe la acest eveniment, intitulat, „Eminescu – 120 de ani de la moarte”, vor asista la o seară de poezie şi muzică, în care protagonişti vor fi Felix Goldbach, Sorin Baroţi şi Alin Mârzea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite