IDOL, singura trupă feminină de rock din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia târgovişteană a fost ajutată să urce pe scenă de băieţii de la TROOPER, la concertele cărora au cântat în deschidere.

Povestea trupei IDOL a început în noiembrie 2007, atunci când Iulia, „Blonda”, a pus mâna pe microfon, Laura a înbrăţişat bass-ul şi Diana şi-a aşezat degetele pe corzile chitării solo, adunate fiind într-o sală de repetiţii, la îndemnul lui Aurelian „Balauru’” Dincă, chitaristul formaţiei TROOPER. Visul îndrăzneţ al lui „Balauru’”, acela de a avea sub aripa sa artistică o formaţie 100% feminină de rock, devine realitate atunci când celor trei fete li se alătură şi Oana, la tobe.
„Bunul nostru prieten Aurelian Dincă a venit cu ideea, pe care eu am întâmpinat-o cu mare entuziasm, deşi, nu după mult timp, mi-am dat seama că îmi va fi foarte greu să adun în tabăra mea minim trei fete. Primele repetiţii le-am făcut într-o sală aflată într-o fabrică veche, pe undeva prin Bucureşti, să vedem ce iese. Nu a fost foarte bine la început, dar acest lucru nu ne-a descurajat să continuăm munca”, spune Iulia, vocalista trupei.

Au denumit formaţia după iniţialele numelor

Au început repetiţiile, sudoarea a început să curgă, iar oboseala şi-a făcut apariţia, însă fetele nu au făcut pasul înapoi şi au continuat să muncească de zor. Au întâmpinat şi problema denumirii, întrucât nimeni nu avea nici cea mai vagă idee cum să se numească trupa.
„Nimeni dintre noi nu avea vreo idee de un nume care să reprezinte acest grup inedit. Problema a fost rezolvată, însă, cu o reţetă care s-a potrivit la fix: se iau iniţialele numelor celor patru fete, se amestecă până când se obţine omogenitatea grupului, iar apoi se aranjează pentru a reprezenta cât mai bine ideea unei trupe cu o componenţă în totalitate feminină. Aşa s-a născut I.D.O.L.”, mărturisesc fetele.

Concerte în toată ţara

Coşmarul oricărei trupe este să rămână fără o parte dintre componenţii acesteia. Astfel, în februarie 2008, IDOL primeşte o lovitură grea, Oana fiind nevoită să părăsească grupul. În scurt timp, însă, locul i-a fost luat de Iulia, „Julia”. În vara aceluiaşi an, trupei târgoviştene i se alătură Cătălina, la chitară ritmică. În toamna anului trecut, formaţia târgovişteană a fost din nou asuprită de ghinion, Diana alegând să părăsească grupul.  La scurt timp, însă, trupei i s-a alăturat Angela, „Ela”.
„Deşi plecarea Dianei, ne afectase destul de tare, venirea noii chitariste ne-a făcut la acel moment să ne descreţim frunţile şi să trecem la treabă întrucât erau programate noi concerte, emisiuni radio/tv şi înregistrări pentru piesele proprii”, spune „Blonda”, Iulia.

În ultimii doi ani, IDOL a avut numeroase concerte în ţară, toate încheiate cu succes. Au cântat în Târgovişte, Bucureşti, Braşov, Câmpina, Piteşti şi Galaţi, făcând faţă cu succes provocărilor. Dorinţa fetelor de a fi lângă public s-a accentuat cu fiecare concert susţinut. La o parte dintre acestea au cântat în deschiderea băieţilor de la TROOPER.
” Pe scenă te simţi minunat, simţi că deţii controlul a tot ce se întâmplă, deşi sunt anumite lucruri care nu depind de tine. Dar momentul euforic, în care toate fetele deschid o bere, este după concert, când realizezi că totul a mers bine”, mărturiseşte „Julia”, completată de Laura: „Prima piesa este întotdeauna cea mai grea. Te acomodezi cu publicul, vezi cum se simte lumea, apoi totul vine de la sine. Eu personal mă simt extraordinar de bine.”

Întrebări şi răspunsuri:
Care sunt cele mai frumoase momente pe care le-aţi trăit?
„Sunt momentele frumoase pe care le petreci pe scenă în timpul concertului, când te înţelegi din priviri cu restul, dar am trăit momente frumoase zi de zi, momente care au ajutat la consolidarea relaţiei de prietenie. Mers la alte concerte, ieşiri la bere, petreceri, activităţi la care am marşat toate când am avut timp, tocmai pentru că ne înţelegem atât de bine.”

Alături de ce formaţie v-aţi dori să cântaţi?
„Cu siguranţă, Iron Maiden. Însă probabil nu se va întâmpla niciodată. Iris, Cargo, Phoenix sunt trupe româneşti pe care le respectăm şi cu care ne-am urca pe scenă.”

Ce le place:
„În general ne plac călătoriile, ieşirile cu prietenii. Ne place să ascultăm rock, mult rock. Unora dintre noi ne place să cântăm la chitară, în parc. Ne mai place să mergem la munte sau la mare.”

Ce nu le place:
„Nu ne plac oamenii oportunişti, băieţii îmbrăcaţi în tricou roz. Nu ne place să fim minţite, iar unele dintre noi nu suportăm ploaia. De asemenea, nu ne plac oamenii care nu îşi folosesc creierul absolut deloc.”

Profil
Nume. IDOL
Data înfiinţării: 4 noiembrie 2007
Componenţă:  Iulia „Blonda” Irimia - voce, Cătălina Chirea - chitară ritmică,  Raluca „Laura” Văcărescu - bass şi Iulia „Julia” Ionescu - tobe.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite