Hoţii au spart peste 300 de locuinţe de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenilor li se recomandă să ia câteva măsuri de securizare a casei înainte de a pleca în vacanţăCele mai multe apartamente şi case devin ţinta hoţilor atunci când proprietarii acestora sunt plecaţi de acasă pentru mai multe zile de concediu.

Pleacă în vacanţă şi se trezesc cu locuinţa spartă. Asta se întâmplă atunci când proprietarii imobilelor nu îşi iau măsuri de siguranţă când pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. În ultima vreme, în Târgovişte, tot mai multe locuinţe au fost sparte de hoţi. De la începutul anului s-au produs nu mai puţin de 302 de furturi din locuinţe, în majoritatea cazurilor proprietarii fiind plecaţi de acasă. „Am plecat în vacanţă pentru o săptămână, la mare, şi când m-am întors am constatat că locuinţa mi-a fost spartă de hoţi. Au furat mai multe bunuri din casă, norocul meu a fost că am luat toţi banii cu mine. Probabil hoţii ştiau că nu este nimeni acasă şi atunci au acţionat”, mărturiseşte Cristian Matei, proprietarul unei case de la marginea oraşului.

Asiguraţi uşile şi ferestrele casei!

Organele de poliţie recomandă ca înainte de a pleca în vacanţă proprietarii de case să se asigure că toate uşile şi ferestrele sunt închise şi să evite să-şi anunţe vecinii că nu vor fi acasă o anumită perioadă de timp. O variantă de luat în calcul este şi ca târgoviştenii să apeleze fie la un vecin, fie la un prieten, să aibă grijă de imobil cât timp sunt plecaţi.
„Dacă proprietarii au lucruri de valoare pe care nu le iau cu ei, de exemplu bijuterii, se recomandă să le lase la rude sau să ia în calcul varianta achiziţionării unei cutii de valori sau chiar depunerea lor în bancă, contra unei sume de bani. Încuirerea uşilor de acces exterioare şi interioare, precum şi a sertarelor nu este suficientă, pentru că dacă un hoţ ştie că proprietarii sunt plecaţi în vacanţă va avea tot timpul din lume pentru a le sparge”, spun reprezentanţii Poliţiei.

O ultimă verificare nu strică

După ce îşi fac bagajele şi sunt gata de plecare, târgoviştenilor li se recomandă să facă un ultim control de securizare a casei, pentru a nu uita din greşeală un geam deschis sau chiar o uşă. „Este foarte important ca oamenii să verifice atent imobilul înainte de a pleca. De asemenea, aceştia pot ruga un vecin să le ia scrisorile din cutia poştală pentru a nu se strânge multe acolo şi a părea că locuinţa respectivă nu este locuită”, adaugă aceştia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite