Hoţii au furat “ochii de pisică” de pe DJ 711

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile făcute de Consiliul Judeţean Dâmboviţa se duc pe apa sâmbetei. Hoţii, dar şi ţăranii înteţeleg că tot ce apare pe partea carosabilă le aparţine. Aşa se întâmplă de o bună perioadă de timp pe drumul care leagă Târgoviştea de unul din cele mai mari bazine legumicole din ţară, Băleni.

Hoţii au furat elementele reflectorizante amplasate pe marginea drumului, aşa zişii “ochi de pisică”, ce au scopul de a-i ajuta pe şoferi pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă. Unii şi le-au montat pe căruţe, pentru a nu fi traşi pe dreapta de oamenii legii, iar alţii pe biciclete.

Poliţia efectuează controale permanente pe acest tronson dar hoţii sunt greu de depistat. “Acest drum este foarte circulat şi mai ales pe timp de noapte. Aceste marcaje reflectorizante sunt extrem de utile pentru conducătorii auto şi îi ajută să se ghideze mult mai uşor în condiţii de vizibilitate redusă. Poliţiştii vor înteţi controalele iar cei care sunt prinşi că fură aceste elemente, vor fi traşi la răspundere şi li se va întocmi dosar penal pentru furt calificat”, a declarat agent Raluca Trandafir, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.



Investiţia pe DJ 711 Târgovişte –Băleni se ridică la 211.000 de lei. Pe acest drum au fost montaţi, în total, de 579 stâlpişori. “La noi ca la nimeni. De multe ori nu vezi foarte bine drumul pe timp de noapte, iar aceşti «ochi de picsică» te ajută foarte mult. Sunt inconştienţi cei care le fură. Cum se face ceva bun, dispare. Chiar eu i-a văzut pe câţiva cu aceste elemente montate pe căruţe. Să le fie ruşine. Poliţia ar trebui să îi amendeze”, ne-a spus Angel Dumitru, un şofer de 43 de ani.

În perioada mai-octombrie 2009, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri S.A., a derulat o activitate de montare a 2.533 stâlpişori reflectorizanţi, pe 9 drumuri judeţene intens traficate.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat o acţiune de inventariere a tuturor elementelor de semnalizare rutieră existente, care se va încheia pe data de 20 decembrie 2010. În urma inventarierii se va stabili câte din aceste elemente de semnalizare au fost furate şi/sau vandalizate, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Poliţia Dâmboviţa, va lua măsurile necesare pentru recuperarea şi înlocuirea elementelor care lipsesc.



image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite