Hoţii au dat spargerea la Săcuieni. Au furat 14 calculatoare din laboratorul de informatică al şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala din satul dâmboviţean Săcuieni a devenit ţinta hoţilor, după ce noaptea trecută, mai mulţi indivizi, au plecat acasă cu 14 calculatoare. Aceştia au intrat pe un geam şi au ajuns foarte uşor la laboratorul de informatică.

Cea care a observat că PC-urile lipsesc, a fost o învăţătoare. Imediat, directoarea unităţii a anunţat poliţia care a venit la faţa locului pentru cercetări.
“Este un eveniment neplăcut. Noapta trecută, un grup de infractori a pătruns în şcoală, de unde s-au furat calculatoarele din laboratorul de informatică. Este vorba de 14 calculatoare şi un sever. Aveam gratii la ferestre însă au pătruns pe o fereastră care dă în holul şcolii şi de acolo în laboratorul de informatică. Există şi pază pe raza satului, nu la şcoală în mod special. Doar calculatoarele au dispărut, nimic altceva. Era singurul laborator al şcolii. Astăzi au fost oprite cursurile pentru că ni s-a sugerat de către poliţiştii criminalişti să nu primim elevi în şcoală”, a declarat Elena Ristoiu, directoare adjunctă a şcolii.



Sătenii cred că la mijloc este vorba de o bandă organizată care dă spargeri pe raza comunei Gura Ocniţei. Nici biserica nu le-a scăpat. “Sunt nişte tineri pe aici care sunt în atenţia poliţiei, dar degeaba. Fură tot ce prind pe aici. Şi biserica a fost spartă de ei. Fură şi de la oameni din curţi. E de speriat. S-a ajuns aici din cauza lipsei locurilor de muncă”, spun oamenii.

Poliţiştii criminalişti au sosit ridicat mai multe probe de la faţa locului şi a fost întocmit un cerc de suspecţi. “Poliţia Municipiului Moreni a fost sesizată cu privire la faptul că din incinta unităţii şcolare au fost sustrase mai multe calculatoare. La acest moment, oamenii legii desfăşoară activităţi de identificare a autorilor”, a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite