Hotel modern, cu parcare, în locul restaurantului “Brotăcei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul restaurant “Brotăcei”, care altădată aduna sute de târgovişteni în parcul Chindiei, va deveni amintire. În locul său va răsări un hotel modern cu restaurant şi parcare de 100 de locuri. Proiectul, câştigat de firma Romarta S.A., a fost la un moment dat în impas pentru că noua construcţie urma să intre în raza de protecţie a Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească”.

“Cei de la Romarta au aviz din anul 2008. S-a urmat procedura întocmai. Este vorba de o construcţie nouă care va  cuprinde un restaurant şi un hotel. Acestea vor fi construite pe strada «Aleea Coconilor» în parcul Chindiei iar restaurantul «Brotăcei» va fi demolat. Construcţia întruneşte toate avizele şi se află în zona de protecţie a «Curţii Domneşti», la aproximativ 200 de metri”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Viorica Arghir, directorul Direcţiei pentru Cultură Dâmboviţa.

Târgoviştenii nu vor plăti pentru parcare

Primarul Gabriel Boriga a dat asigurări că şoferii târgovişteni nu vor plăti nimic pentru noile spaţii de parcare care se vor întinde pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. “Consiliul Local a aprobat concesionarea suprafeţei de 800 de metri pătraţi, pentru amenajarea ca parcare publică, deschisa tuturor cetăţenilor. Consiliul Local a luat această decizie în ultima şedinţă a anului trecut. Primăria nu va plăti nimic pentru parcarea pe care o vor face alţii. De asemenea, parcarea va fi liberă şi târgoviştenii nu vor plăti pentru ea. Această hotărâre a fost votată de 14 consilieri, în timp ce doi s-au opus”, a declarat Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite