Hotărâre: Primarii ţin de Posturile de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei întâlniri cu conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, primarii dâmboviţeni şi-au exprimat dezacordul cu privire la reorganizarea structurilor de ordine şi linişte publică din judeţ.

Edilii consideră că desfiinţarea Posturilor de Poliţie va duce la creşterea infracţionalităţii, la nesiguranţă în rândul populaţiei. Conform datelor prezentate de comanda IPJ, în Dâmboviţa vor exista 13 secţii de poliţie rurală, faţă de 83 câte sunt în prezent. Edilii cred că va creşte infracţionalitatea  şi nesiguranţa în rândul populaţiei.

Comisarul şef Vasile Tache – şeful IPJ Dâmboviţa – îi sfătuieşte să înfiinţeze Poliţiile Locale, care ar putea prelua o serie de atribuţiuni şi totodată pot absorbi poliţiştii disponibilizaţi.

Se va consuma mai multă benzină cu patrulările


Dorinel Soare, preşedintele Asociaţiei Comunelor Dâmboviţa, este sceptic în ceea ce priveşte rezultatele noilor modificări. „Nu poţi să-l motivezi pe poliţist să-şi facă treaba mai bine, atâta timp cât salariul lui este mic”, afirmă primarul Dorinel Soare.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dâmboviţa, Florin Bălan, crede că ideea reorganizării este bună, dar nu s-a ales momentul propice.

„Orice schimbare de acest gen ar trebui însoţită de bani, logistică şi oameni, ori noi facem disponibilizări. Este normal să se încerce o soluţie, dar să vedem ce-o să iasă, cum va funcţiona. Este o mare grabă. Se crede că se vor putea face economii, dar vă spun că se va patrula mai mult, se va consuma mai multă benzină”, spune Bălan.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite