Târgovişte: Hainele bune se iau din oraşele mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, zeci de târgovişteni iau calea oraşelor mai mari pentru a merge la cumpărături. Fie că e vorba de Bucureşti sau Ploieşti, magazinele de aici sunt mult mai ofertante pentru gusturile şi banii târgoviştenilor.

Magazinele de haine din Târgovişte sunt specifice oraşului. Mici, înghesuite, ori prea scumpe ori cu produse de o calitate foarte slabă. Din păcate pentru târgovişteanul care vrea să facă cumpărături, în oraş există doar câteva magazine al căror prag merită trecut.

Drumul către Bucureşti, 30 de lei

Cei mai mulţi târgovişteni aleg calea Bucureştiului. „Dau 30 de lei la maxi-taxi şi ajung la Basarab, în Bucureşti. Mă duc în „I.D.M.” şi de acolo îmi iau ce vreau. Găsesc mai multe modele iar preţurile sunt beton” spune Cătălina, o studentă de 20 de ani. „În Târgovişte nu găsesc aproape niciodată ceea ce vreau. Săptămâna trecută am văzut o bluză drăguţă iar când am vrut să o probez, mi s-a spus că nu au decât o mărime foarte mică”, spune Elena, una dintre fetele care aleg alte oraşe pentru shopping.

Modelele şi mărimile nu sunt pe gustul clienţilor

Deşi există zeci de magazine pline de haine şi încălţăminte, nu există reprezentanţe de la niciun nume mare de fabricant de îmbrăcăminte. ”Eu m-aş duce la un Kenvelo, la un Adidas, dar unde? Aleg un drum la Bucureşti sau Ploieşti” spune Andrei, un agent de vânzări de 26 de ani. Conform celor ce vor să cumpere ceva de îmbrăcat, modelele şi mărimile pe care le găsesc în oraş nu sunt deloc pe gustul lor. „Hainele nu sunt toate urâte, dar majoritatea modelelor din oraş sunt depăşite iar culorile din vitrine nu se mai poartă de câţiva ani. Mărimile nici nu se mai discută, că aduc doar câte un exemplar din fiecare model şi nu ai ce mărime să alegi că ina singură e” spune Cătălina.

Preţul este mai mare ca în Capitală


Magazinele târgoviştene de îmbrăcăminte sunt recunoscute şi pentru preţurile destul de piperate. Astfel, pentru un articol vestimentar de firmă veţi plăti în oraş cu cel piuţin 10 % mai mult decât în capitală.

Speranţe există

Cei mai mulţi dintre târgoviştenii care preferă oraşele mai mari pentru cumpărături de haine sunt tineri, cu vârste între 16 şi 35de ani. Dintre aceştia, majoritatea este convinsă că soarele va veni şi pe strada lor. „Îmi cumpăr haine o dată pe lună, la salariu. Sunt convins că peste vreo 6 luni o să pot să îmi las salariul la magazinele de la noi, pentru că sunt convinsă că oraşul va evolua şi vor apărea şi magazinele mari”,spune Ruxandra.





Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite