SITUAŢIE: Gunoaie… juridice, la margine de drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara a scos la iveală maldăre de gunoaie aruncate la margine de drum sau prin păduri, chiar dacă populaţia judeţului a fost obligată, din iulie 2010, să plătească o taxă în sumă de 16 lei/gospodărie pentru colectarea şi transportul resturilor menajere.

Vina pentru această situaţie aparţine, spune ing. Mihail Drugă, comisarul şef al Gărzii de Mediu Dâmboviţa, agenţilor economici, care fie au renunţat la contractele încheiate cu firmele de salubritate, fie transferă către acestea doar o parte din gunoi, ca să plătească mai puţin.

„Cred că persoanele fizice nu sunt atât de inconştiente încât să achite taxa de habitat şi să continue să arunce resturile menajere pe râu. Din acest motiv, vom intensifica acţiunile de control în rândul agenţilor economici. Celor care au avut contract cu un operator de salubritate şi au renunţat la el fără motiv le vom aplica direct amendă şi trebuie să ştie că minimul acesteia este 30.000 de lei”, afirmă Mihail Drugă.

Comisarii de mediu, trataţi cu sictir


Conducerea Gărzii de Mediu Dâmboviţa recunoaşte că numărul mic de comisari nu a permis deplasarea, măcar o dată pe an, la fiecare societate care-şi desfăşoară activitatea în judeţ.

„Patronii au văzut probabil că nu au păţit nimic până acum şi cred că merge aşa. Dar, după instituirea taxei de habitat, nu mai pot da vina pe populaţie. Sunt în judeţ firmuliţe care au activitate, iar patronul, tupeist, spune că este aberant să încheie contract pentru ridicarea gunoiului şi îi tratează  foarte obraznic pe comisarii de mediu. Le atrag atenţia acestor şmecheri-manageri că nu vor avea clemenţă din partea mea”, susţine comisarul şef al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite