Târgovişte: Gunoaie în loc de iarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Gunoaie în loc de iarbă
Târgovişte: Gunoaie în loc de iarbă

Târgoviştenii aleg la fiecare sfârşit de săptămână locurile verzi din apropierea oraşului pentru a ieşi la iarbă verde. Din păcate, urmele acestora sunt vizibile şi în următoarele zile de la terminarea weekend-ului.

Zona pădurii Priseaca este preferata celor ce aleg să facă un grătar la sfârşit de săptămână. De zeci de ani aici se întâlnesc cei care, în weekend, preferă să mănânce un mic sau o frigăruie. Din păcate. După cele două zile de petrecere, zona verde rămâne cu mari sechele. Gunoaiele de aici crează din decorul zonei de pădure unul de groază.

Situaţie este generalizată la toate zonele verzi de lângă oraş

Sticle, pungi, tampoane folosite, prezervative şi bucăţi de carne aruncate peste tot. Asta putem găsi şi în zona Mănăstirea Dealu. Aici, pe platoul din stânga lăcaşului de cult, târgoviştenii fac grătare şi lasă în urma lor dovezile proastei creşteri. Localnicii îi acuză pe cei care vin aici la grătare pentru situaţia din zonă. „Oamenii sunt lipsiţi de bun simţ. Este imposibil să fii atât de nesimţit încât să laşi un tampon aruncat pe pajişte sau multe alte nenorociri”, spune tanti Miţa, o pensionară de 72 de ani din zona mănăstirii Dealu.

Săptămânal de face curăţenie

În fiecare săptămână, lucrătorii de la salubritate strâng de aici tone de gunoaie. Cu toate că turiştii găsesc zona curată în fiecare weekend, lunea situaţia este din nou murdară.

Directorul Direcţiei de Salubritate Târgovişte a declarat că zona Priseaca este curăţată în fiecare săptămână, dar angajaţii direcţiei nu reuşesc să facă faţă munţilor de gunoi lăsaţi în urmă de târgovişteni. „Facem curat aici în fiecare săptămână, deobicei la sfârşitul săptămânii, pentru ca oamenii să găsească curat atunci când se duc. Din păcate curăţenia nu durează decât câteva ore, până când oamenii murdăresc la loc” spune Dănuţ Bădău.

Un focar de infecţie

Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia spaţiului verde. „Este un focar de infecţie. Am venit aici la grătar dar jur că nu o să mai vin niciodată. Este o zonă urâtă pentru că oamenii nu au destul bun simţ. Eu am venit cu un coş de gunoi să iau ceea ce rămâne şi să arunc la o pubelă, dar alţii aruncă în pădure sau chiar aici pe pajişte”, spune Mihaela, una dintre târgoviştencele care au fost ieri la grătar în zona Priseaca.

image



Oamenii iau atitudine


„Ce să fac domne, arunc unde pot, că nu văd niciun coş de gunoi aici şi doar nu le iau după mine acasă”, spune Dan, unul dintre cei care au aruncat plasele de gunoi în mijlocul platoului verde de la Mănăstirea Dealu. El este repezit de o femeie de pe pătură, care îl ceartă auzind declaraţia sa. „Ai putea, domnule, să le iei frumos şi să le arunci la gunoi atunci când ajungi la unul, la intrarea în oraş. Uite, eu vin cu coşul de acasă şi le iau în maşină, ca să nu le las aici ca nesimţita”.

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite