Graniţele judeţului Dâmboviţa sunt în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Caracota
Iancu Caracota

Iancu Caracota, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat război deschis celor şase localităţi din judeţele vecine, care nu mai recunosc limitele teritoriale ale Dâmboviţei, stabilite în urmă cu 40 de ani.

Este vorba despre oraşele Buşteni şi Buftea şi comunele Gratia, Sîrbeni, Cosoba şi Săbăreni, care revendică teren sau au efectuat deja puneri în posesie în Dâmboviţa.

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dâmboviţa lucrează în momentul de faţă pentru realizarea Registrului Electronic al Limitelor Unităţilor Administrativ-Teritoriale. Având în vedere că limitele de hotar au fost stabilite în urmă cu 40 de ani, comisia care a purces la identificare şi recunoaştere a întâmpinat numeroase probleme. Mai întâi în interiorul judeţului, unde s-au înregistrat litigii pentru 51 de tronsoane, iar acum în ceea ce priveşte graniţele cu judeţele vecine.

Inginerul şef al Oficiului de Cadastru, Ion Nistor, spune că sunt probleme în zonele unde au fost efectuate puneri în posesie sau unde se revendică terenuri, respectiv la Buftea – care revendică teren la Crevedia; Gratia şi Sîrbeni – care revendică teren la Corbii Mari; Cosoba şi Săbăreni – care au eliberat titluri de proprietate la Tărtăşeşti şi la Buşteni – care a efectuat puneri în posesie la Moroeni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite