Târgovişte: Grădiniţele şi-au deschis porţile deşi nu au terminat reabilitarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Grădiniţele şi-au deschis porţile deşi nu au terminat reabilitarea
Târgovişte: Grădiniţele şi-au deschis porţile deşi nu au terminat reabilitarea

Grădiniţele din Târgovişte nu au încheiat lucrările de reabilitare, dar şi-au reluat, de astăzi, activitatea.

Grădiniţele au fost deschise, astăzi, dar nu la toate s-au încheiat lucrările de reabilitare şi de igienizare. Inspectoratul Şcolar spune că au fost primiţi bani puţini de la Guvern pentru a acoperi toate investiţiile programate.

„Unele grădiniţe sunt în reabilitare şi nu au primit toate sumele necesare. Nu sunt condiţii chiar optime peste tot, dar va începe activitatea. Nu au venit suficienţi bani de la Guvern. Pentru investiţiile pe care le avem, au venit bani puţini”, a declarat inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, Gheorghe Dondorici.

Inspectoratul Şcolar spune însă că în zilele următoare lucrările vor fi finalizate. Până atunci, copiii vor fi duşi în sălile unde igienizarea şi reparaţiile s-au încheiat.

Activitatea la grădiniţe începe astăzi

La Grădiniţa 1, copiii îşi desfăşoară deja activitatea curentă, igienizarea fiind deja realizată din luna iulie. De altfel, aceasta este una dintre grădiniţele cele mai căutate din oraş, cu condiţiile cele mai bune.

 „Au mai fost aduşi şi copii de la alte grădiniţe, pe perioada vacanţei, în cazurile în care părinţii nu aveau cu cine să-i lase”, a declarat Tatiana Dăscălescu, directoarea grădiniţei nr 1.

La grădiniţa 14, există un program aprobat de modernizare a infrastructurii, dar fondurile nu au mai venit. Prin urmare, administraţia s-a ocupat de schimbarea tâmplăriei la etaj şi aşteaptă ca, în săptămânile următoare, să se schimbe şi tâmplăria de la parter.

„Trebuia să intre în reabilitare totală, cu fonduri europene, dar s-a sistat totul. Dacă vor veni banii, vom face pe bucăţi”, a spus directoarea unităţii, Georgeta Puică.

În Târgovişte sunt deschise 17 grădiniţe, cele mai solicitate fiind grădiniţele nr. 1, 13, 16 şi 8. La toate acestea există personal calificat, iar acolo unde solicitările depăşesc numărul de copii stabilit pentru o grupă, de 20, se va suplimenta efectivul de copii până la 30.

“Ar trebui să înfiinţăm grupe noi, dar nu avem spaţiu pentru ele”, a precizat inspectorul general adjunct, Gheorghe Dondorici. 

Mulţi dintre părinţi ştiu deja, din anii trecuţi, că lucrările depăşesc în general data de 1 septembrie şi îşi duc copiii la grădiniţă după 15 septembrie, când se deschid şi şcolile.

 „Băiatul meu este în grupa mijlocie. Ştiu că anul trecut s-au făcut lucrări de reabilitare până în octombrie. O să-l mai las o vreme la bunici şi îl duc de la 1 octombrie, să ştiu că are toate condiţiile”, a spus Rodica Avram, mama unui băieţel de 4 ani.

Alţii nu au încotro şi se văd nevoiţi să-şi ducă de mâine copiii la grădiniţă pentru că nu au cu cine să-i lase.

“Mâine începem grădiniţa. Trebuie să-l duc că nu am altă soluţie. Trebuie să merg la serviciu. Până acum, şi-a luat soţul concediu, apoi am luat eu, ne-am descurcat”, a spus Adela Dinu, mama unui băiat de 5 ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite