“Grădiniţă estivală” 15 copii sunt pregătiţi pentru a face faţă în clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Grădiniţa estivală”  este un nou concept de program educaţinal care îi va ajuta pe 15 copii cu vârste între 5 şi 6 ani, care până acum nu au mai mers la grădiniţă, să dea piept cu cerinţele clasei I. Aceştia provin din familii defavorizate sau din familii ai căror părinţi sunt despărţiţi.

Pentru a acorda suport socio-educaţional copiilor care provin din medii defavorizate, Organizaţia „Salvaţi Copiii” România a demarat în august 2010 proiectul „Centre de Orientare şi Resurse pentru Educaţie Incluzivă (C.O.R.E.I)- Servicii educaţionale complexe pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar”. 

„Este un proiect care se desfăşoară pe trei ani. În primul an de proiect ne-am ocupat de 80 de copii. Grupul ţintă al acestui proiect îl reprezintă copiii cu risc de abandon şcolar şi în acest sens ne-am ocupat de 50 de elevi de la şcoala «Smaranda Ghiorghiu» din Târgovişte, copii cărora le oferim servicii educaţionale în această vară. Pe lângă aceşti 50 de elevi, ne mai ocupăm şi de 15 preşcolari, care provin din familii defavorizate, care au părinţii plecaţi în străinătate şi copii care nu au mers deloc la grădiniţă, sau la grupa pregătitoare”, a declarat Daniela Bărbieru, coordonator local proiect C.O.R.E.I. Dâmboviţa.

Fiecare dintre cei 15 copii care până acum nu au ştiut ce înseamnă să mergi la grădiniţă, are povestea lui.  Mulţi dintre ei locuiesc  într-o singură cameră, cu alţi şapte frăţiori, iar părinţii muncesc cu ziua. „Aici la noi, copiilor le e bine. Se distrează, învaţă să scrie, fac tot ce ar fi făcut la grădiniţă. Prin acest proiect, eu sunt convinsă că pot face faţă primului an de şcoală. Noi îi învăţăm să socializeze, să ştie ce înseamnă pauză, ce înseamnă ora de curs şi tot aşa”, a mai spus Daniela Bărbieru.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite