Grădinarii din Găeşti au loc de joacă de la maltezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maltezii s-au aflat permanent printre muncitori
Maltezii s-au aflat permanent printre muncitori

Serviciul de Ajutor Maltez din Mindelheim - Germania continuă să sprijine comunitatea din Găeşti. În cel de-al şaselea an de colaborare cu autorităţile locale, voluntarii nemţi au construit la Grădiniţa nr. 1 Găeşti un modern loc de joacă pentru preşcolari.

Investiţia, care a depăşit 5.000 de euro, a fost susţinută financiar de Rotary Club Augsburg Renaissancestadt. Copiilor le-au mai fost puse la dispoziţie jucării şi materiale didactice pentru stimularea inteligenţei.

La iarnă, maltezii vin cu alimente


Practic, spaţiul pentru recreere amenajat în curtea instituţiei de învăţământ este o continuare firească a lucrărilor de modernizare începute aici în urmă cu 3 ani, când maltezi au investit aproape 40.000 de euro pentru renovarea grădiniţei. S-au refăcut intalaţiile electrice şi sanitare, s-a înlocuit fenestraţia şi au fost executate zugrăveli.

„Suntem încântaţi că am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect pentru copiii care studiază la această grădiniţă din Găeşti. Pentru viitor avem multe alte planuri pentru Găeşti, însă va fi un pic mai greu de pus în practică, deoarece criza se simte şi în Germania. Sponsorii noştri s-au cam rărit. S-au axat pe trimiterea de ajutoare în Japonia”, ne-a declarat Max Rogg, coordonatorul Serviciului de Ajutor Maltez Mindelheim din Germania.

Cu toate acestea, maltezii nu vor renunţa la gestul umanitar pe care-l fac de şase ani în preajma Crăciunului. Vor sosi şi în această iarnă cu pachete cu alimente – zahăr, ulei, orez, făină, paste, dulciuri, conserve etc – pentru familiile sărace şi pentru cele care întâmpină probleme de sănătate din Găeşti şi localităţile din jurul oraşului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite