Google împlineşte 13 ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. Evenimentul este marcat de companie printr-un logo special.

Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web.[4] La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Compania a pornit cu o investiţie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre co-fondatorii Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe internet poate revoluţiona lumea[5].

Numele Google este un joc de cuvinte de la googol, neologism pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune şi de motoare de căutare pentru imagini, cărţi, bloguri, grupuri de ştiri şi directoare web. La sfârşitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86057 milioane dolari SUA), dar şi după modul de percepţie de către utilizatori,[6], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia şi Marlboro.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârşitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputaţie, mai ales datorită modului în care îşi tratează angajaţii.

Servicii oferite

-Google Earth, imagini din satelit ale Pământului
- Google Chrome, navigator de web (browser)
- Android, un sistem de operare de tip open source pentru dispozitive mobile
- Gmail, sistem de e-mail
- Google Talk,este un client de mesagerie instantanee
- Google Chrome OS,este un sistem de operare bazat pe kernelul Linux
- Orkut,este o reţea de socializare dezvoltat şi deţinut de Google

Publicitate

Google a creat servicii şi instrumente atât pentru publicul larg, cât şi pentru mediul de afaceri, inclusiv aplicaţii web, servicii de publicitate şi soluţii pentru agenţi economici.

99% din veniturile Google provin din publicitate. În declaraţia fiscală pe anul 2006, compania a raportat 10,492 miliarde de dolari SUA venituri de pe urma serviciilor de publicitate, şi doar 112 milioane dolari venituri din acordarea de licenţe şi din alte surse. Google are abilitatea de a urmări interesele utilizatorilor de pe siturile afiliate folosind tehnologiile "dublu clic" şi "Google Analytics". Google AdWords permite agenţilor de publicitate web de a afişa anunţuri în mod automat în urma rezultatelor de căutare a informaţiei prin motorul Google. Proprietarii de situri de tip Google AdSense pot afişa anunţuri pe propriul sit şi au dreptul de a încasa bani pentru fiecare anunţ accesat.

Google a fost criticat de către agenţii de publicitate cu privire la incapacitatea sa de a proteja clienţii de frauda prin clic, atunci când o persoană sau un script este folosit pentru a genera o taxă pe reclamă fără a fi interesată de produsul respectiv. În anul 2006 s-a relatat că aproximativ 20% din toate clicurile au fost de fapt frauduloase sau incorecte.

Sursa: Wikipedia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite